Αρουραίοι εναντίον ναρκοπεδίου. Σημειώσατε 1

Αρουραίοι εναντίον ναρκοπεδίου. Σημειώσατε 1

Οι αρουραίοι μπορούν να πατούν το έδαφος πάνω από την νάρκη αλλά το βάρος τους δεν είναι τόσο μεγάλο για να τις ανατινάξουν

Όλοι σιχαίνονται τους αρουραίους. Ειδικά αυτούς που έχουν το μέγεθος γάτας. Κι όμως μπορεί να είναι χρήσιμοι. Πως; Ως ναρκαλιευτές.

Μια βελγική Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχει εκπαιδεύσει μια στρατιά από αυτά τα τρωκτικά έτσι ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν νάρκες με την όσφρησή τους, στην Μοζαμβίκη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι αρουραίοι μπορούν να πατούν το έδαφος πάνω από την νάρκη αλλά το βάρος τους δεν είναι τόσο μεγάλο για να τις ανατινάξουν. Έτσι, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουν θαυμάσια το έργο τους.

Αρουραίοι εναντίον ναρκοπεδίου. Σημειώσατε 1

Η Μοζαμβίκη έχει δεσμευτεί διεθνώς ότι θα καθαρίσει τα εδάφη της από τις νάρκες και πρέπει να ολοκληρώσει το καθήκον αυτό μέσα στο 2014, όπως ορίζουν διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα.

Πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη, χρονοβόρα και κοστοβόρα αποστολή. Ομως η βελγική ΜΚΟ βρήκε την λύση και έτσι ο καθαρισμός προχωράει πολύ γρήγορα. Οι αρουραίοι όχι μόνον έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ευφυία αλλά εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα, συνδέοντας την ανεύρεση μιας νάρκης με ανταμοιβή, κοινώς τροφή.

Mέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η οργάνωση - ή μάλλον τα τρωκτικά - έχουν βρει 2500 νάρκες. Χρειάζονται μόνο μισή ώρα για να ανιχνεύσουν μια περιοχή 200 τ.μ.

SHARE:

24Media Network