news 24/7

WIKILEAKS

Ειδήσεις και νεότερες αποκαλύψεις από το Wikileaks. Ιδρυτής του είναι ο Τζούλιαν Πολ Ασάνζ, Αυστραλός ακτιβιστής που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.

Υποστηρικτές του Ασάνζ έξω από δικαστήριο του Λονδίνου

Κατάγγελιά φωτιά για Τραμπ: Τι ζήτησε από τον Ασάνζ για να του προσφέρει χάρη

Πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών είχε επισκεφτεί τον ιδρυτή του Wikileaks όταν βρισκόταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και του είχε μεταφέρει την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με δικηγόρο του.

Τζούλιαν Ασάνζ

Βρετανία: Βελτιώθηκε η υγεία του Ασάνζ

Ο Ασάνζ βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για υποκλοπές από κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παραβίασης του νόμου περί κατασκοπείας.

Υποστηρικτής του Τζούλιαν Ασάνζ

Δικηγόρος WikiLeaks: "Ο Ασάνζ μάς έδειξε τον δρόμο του αγώνα"

Δύο ακτιβιστές που ρισκάρουν καθημερινά για τον αγώνα υπέρ του Ασάνζ. Χουάν Μπράνκο, δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ και Μαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφος και ακτιβιστής, βρέθηκαν στην Αθήνα.

Τζούλιαν Ασάνζ

Νιλς Μέλτζερ: "Η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ πλέον κινδυνεύει"

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, "αν η Βρετανία δεν αλλάξει επειγόντως πλεύση, η συνεχιζόμενη έκθεση του Ασάνζ στην αυθαιρεσία και στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του, σύντομα θα του κοστίσει τη ζωή".

Τζούλιαν Ασάνζ

Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση Ασάνζ στην ακροαματική διαδικασία: Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του

Ο Ασάνζ για αρκετά δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά. Τραύλιζε και προσπαθούσε να θυμηθεί το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της διαδικασίας.

Ο προγραμματιστής  Όλα Μπίνι , προσωπικός φίλος του Τζούλιαν Ασάνζ

Wikileaks: Ελαφρύτερες ποινές για τον φερόμενο συνεργάτη του Ασάνζ

Ο Μπίνι, που αρχικά είχε κατηγορηθεί για «επίθεση» σε συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών της κυβέρνησης του προέδρου Λενίν Μορένο, πλέον αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της πρόσβασης χωρίς άδεια σε συστήματα πληροφορικής.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ

Τζούλιαν Ασάνζ: Δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου θα κινδυνεύει με θανατική ποινή

Ο Ασάνζ κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ, που ζητούν την έκδοσή του για να τον προσαγάγουν ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Η ακρόαση για να εξεταστεί το αίτημα προγραμματίζεται να γίνει τον Φεβρουάριο του 2020 στη Βρετανία.

Ο προγραμματιστής  Όλα Μπίνι , προσωπικός φίλος του Τζούλιαν Ασάνζ

Ισημερινός: Εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο φίλος του Ασάνζ που κρατείται για "κυβερνοπειρατεία"

Δικαστήριο του Ισημερινού έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο Σουηδός προγραμματιστής, προσωπικός φίλος του Τζούλιαν Ασάνζ, που κατηγορείται για «κυβερνοπειρατεία» και κρατείται ήδη δύο μήνες.

Τζούλιαν Ασάνζ

ΟΗΕ: Ο Τζούλιαν Ασάνζ υποφέρει από "ψυχολογικά βασανιστήρια"

"Ο κ. Ασάνζ έχει εκ προθέσεως εκτεθεί σε όλο και πιο σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας", ανέφερε ο Νιλς Μέλτσερ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, που επισκέφθηκε τον Ασάνζ στη φυλακή.

Συγκέντρωση από υποστηρικτές του Τζ. Ασάνζ έξω από τη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς όπου κρατείται.

WikiLeaks: Επιδείνωση υγείας Ασάνζ- Δεν θα εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης σε ακρόαση για το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ

«Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλά», δήλωσε ο δικηγόρος του Ασάνζ, Γκάρεθ Πιρς. Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks.

Τσέλσι Μάνινγκ

ΗΠΑ: Ξανά στη φυλακή η Τσέλσι Μάνινγκ

Ο δικαστής Άντονι Τρένγκα διέταξε η πρώην αναλύτρια του στρατού των ΗΠΑ, Τσέλσι Μάνινγκ, να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή, γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς την κλήτευσή της και να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Τζούλιαν Ασάνζ

Ασάνζ: Ο Ισημερινός θα παραδώσει έγγραφα και ψηφιακά αρχεία του στις ΗΠΑ

Η εισαγγελία του Ισημερινού δίνει εντολή να γίνει έρευνα και να προχωρήσει η κατάσχεση «εγγράφων, αρχείων και παρόμοιου υλικού που μπορεί να σχετίζεται με την έρευνα» και «ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης κάθε μορφής».

Αφίσα στη διαδήλωση υποστήριξης του Τζουλιάν Ασάνζ στη Βρετανία

WikiLeaks: Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ

«Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζούλιαν Ασάνζ σήμερα μέσω βιντεοκλήσης στο δικαστήριο στο Λονδίνο.

Έξω από το δικαστήριο όπου αναμένεται να εμφανιστεί ο Ασάνζ στο Λονδίνο

WikiLeaks: Σήμερα εξετάζεται το αίτημα έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου, ο Τζούλιαν Ασάνζ, θα ξεκινήσει να μάχεται κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ. Στο μεταξύ σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις υποστήριξής του.

O ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange

Ασάνζ: Κατηγορείται για "κέντρο κατασκοπείας" στην πρεσβεία του Ισημερινού

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αποπειράθηκε να δημιουργήσει "κέντρο κατασκοπείας" μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Λενίν Μορένο

Julian Assange, 2011. (AP Photo/Sang Tan)

Βρετανία-Ασάνζ: Πάνω από 70 βουλευτές ζητούν να εκδοθεί στη Σουηδία και όχι στις ΗΠΑ

Οι Βρετανοί κοινοβουλευτικοί ζητούν στην επιστολή τους από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Σατζίντ Τζαβίντ να θέσει σε προτεραιότητα ένα ενδεχόμενο αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία.

Τζούλιαν Ασάνζ

Ποιος είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ: Σταυροφόρος ή ναρκισσιστής;

Αναμφισβήτητα, ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ποιος πραγματικά είναι ο ιδρυτής του Wikileaks; Πρόκειται για έναν σταυροφόρο της αλήθειας ή για έναν ναρκισσιστή και χειραγωγό;

Η στιγμή σύλληψης του ιδρυτή του Wikileaks

Βρετανία: Οι Εργατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να μην εκδώσει τον Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να μην εκδώσει τον Ασάνζ, υποστηρίζοντας ότι δημοσιοποίησε στοιχεία για θηριωδίες που διαπράχθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Τζούλιαν Ασάνζ

Τζούλιαν Ασάνζ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ιδρυτή του Wikileaks

Είναι μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της εποχής μας. Έχοντας προκαλέσει τριγμούς σε κυβερνήσεις και μεγάλα συμφέροντα με τις αποκαλύψεις μέσω του ιστοτόπου που δημιούργησε, θα βρεθεί υπόλογος στη Δικαιοσύνη για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο.

Πάμελα Άντερσον

Έξαλλη η Πάμελα Άντερσον με τη σύλληψη Ασάνζ: "Είστε διάβολοι και ψεύτες"

Άστραψε και βρόντηξε στα social media η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του Baywatch για τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks του οποίου δηλώνει ένθερμη φαν, κατηγορώντας τους Βρετανούς και τον ίδιο τον Τραμπ, με δύο αναρτήσεις που δείχνουν πόσο πολύ... "τα πήρε".