Άρση Μέτρων: Χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας η κυκλοφορία σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο

Άρση Μέτρων: Χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας η κυκλοφορία σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο
Κόσμος με μάσκα στη Θεσσαλονίκη iStock

Παραμένει η χρήση μάσκας σε χώρους με έντονο συνωστισμό, για ανεμβολίαστους και σε άτομα με προβλήματα υγείας. Στο 100% επανέρχεται η πληρότητα των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς.

Καθιερώνεται ως σύσταση και όχι ως υποχρέωση η χρήση μάσκας σε εξωτερικού χώρους, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι. Η άρση της υποχρεωτικότητας θα γίνει σχετικά άμεσα ήτοι από το ερχόμενο Σάββατο.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι οι ανεμβολίαστοι αλλά και όσοι πολίτες έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να εξακολουθούν να φορούν μάσκα. Παράλληλα θα εισηγηθεί και την λειτουργεία των Μέσω Μαζικής Μεταφορά με πληρότητα στο 100% των επιβατών.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων ειδικά για τους εμβολιασμένους επανέλαβε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε “Σήμερα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, την κυρία Ammon και είχαμε μια εκτενή συζήτηση για την πανδημία. Αυτή τη στιγμή, η εικόνα είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, η πανδημία θα είναι σε φθίνουσα πορεία. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, πάμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους, ήδη τα περισσότερα έχουν αρθεί.

“Θα ξεκινήσουμε από τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Για τους εσωτερικούς χώρους θα χρειαστούμε παραπάνω χρονικό διάστημα. Αλλά υπολογίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που υπάρχουν θα έχουν αρθεί και εφόσον συνεχιστεί έτσι η πορεία της πανδημίας και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το Πάσχα και το καλοκαίρι που θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα