Ασθενής πέθανε περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι της ΜΕΘ

Ασθενής πέθανε περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι της ΜΕΘ

Τι καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για τον θάνατο ασθενούς που άφησε την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο όπου παρέμενε διασωληνωμένος

Toν θάνατο ασθενούς ο οποίος άφησε την Τρίτη, την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένος,  περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την πρόσληψη 500 γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Μπερσίμης ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με ιδιώτες παρόχους για ενίσχυση των ΜΕΘ με 40 κλίνες.

Το πρόβλημα όμως είναι οξύ και μάλιστα σύμφωνα με τον ΙΣΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, με φόβο πολλοί από αυτούς τους ασθενείς να καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ.

«Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Γιώργος Πατούλης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. "Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της» υπογράμμισε ο κος Πατούλης.

Πηγή: healthview.gr

SHARE:

24Media Network