Διαμαρτυρία εργαζομένων στα νοσοκομεία, έξω από το υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Διαμαρτυρία εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και με τραγούδια και χορούς διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ

Με τραγούδια, χορούς, άλλοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και άλλοι φορώντας τις χαρακτηριστικές ριγέ ασπρόμαυρες στολές των καταδίκων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας (11:00-15:00), που πραγματοποιούν.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου Υγείας με συρματόπλεγμα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους. Διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία «έχουν βγει στη ζητιανιά για την προμήθεια υλικών και φαρμάκων», ενώ οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία αγγίζουν τις 30.000.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικεί «μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονικών απωλειών».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network