Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο 'Δρομοκαΐτειο' έξω από το υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο 'Δρομοκαΐτειο' έξω από το υπουργείο Υγείας

Έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτειου νοσοκομείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εξαθλίωση του ιδρύματος και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους (Video)

Στα όρια της εξαθλίωσης το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο σύμφωνα με τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι στα όρια της εξαθλίωσης και "ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού".

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα,την φύλαξη και την σίτιση ζητούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι παραπάνω από πέντε μήνες.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, ακόμη, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και πέντε μηνών.

Έτσι, με σύνθημά τους "Χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη Γη", απευθυνόμενοι στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, θα παραμείνουν στην είσοδο του υπουργείου μέχρι τις 10.

SHARE:

24Media Network