Δύο νέα κρούσματα ιλαράς σε ιατρικό προσωπικό σε Παίδων και Σισμανόγλειο

Δύο νέα κρούσματα ιλαράς σε ιατρικό προσωπικό σε Παίδων και Σισμανόγλειο
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Μια νοσηλεύτρια από το Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" μια γιατρός από το Σισμανόγλειο, είναι τα νέα κρούσματα ιλαράς την Παρασκευή. Σε σοβαρή κατάσταση η νοσηλεύτρια χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, την Παρασκευή εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα ιλαράς στα νοσοκομεία της χώρας. “Σήμερα εντοπίσαμε ακόμη δύο κρούσματα. Μια γιατρό στο Σισμανόγλειο που είναι καλά στην υγεία της και μια νοσηλεύτρια στο Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού. Νοσηλεύεται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό, σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς φυσικά να κινδυνεύει η ζωή της, ωστόσο έχει εξανθήματα, πυρετό, αναπνευστικό πρόβλημα και πρόβλημα στην κατάποση, από τις επιπλοκές της ιλαράς” λέει στο News 24/7. Συμπληρώνει δε, πως πέραν αυτών υπάρχουν συνολικά μέχρι σήμερα, 6 κρούσματα, όλα στο Θριάσιο και συγκεκριμένα, μια γιατρός, δύο νοσηλευτές και τρεις υπάλληλοι κυλικείου που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ερωτώμενος για τις οδηγίες που έχουν πάρει τα νοσοκομεία για την προστασία του προσωπικού από την ιλαρά, ο κ. Γιαννακός, μιλώντας στο News 24/7 λέει: “Έχουμε εξοργιστεί. Σε πολλά νοσοκομεία δεν έχουν φτάσει οδηγίες, ούτε από το υπουργείο Υγείας, ούτε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε άλλα που έχουν φτάσει, οι διοικήσεις δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχουν φροντίσει να ενημερώσουν το προσωπικό έστω στα τμήματα επειγόντων περιστατικών να φοράει μάσκες. Οι μάσκες προστατεύουν από τη μετάδοση της νόσου. Νομίζω ότι υπάρχει σκοπιμότητα γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν μάσκες και γάντια. Το πρώτο που κάνεις είναι να φοράει μάσκες το προσωπικό για να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου. Στο Δρομοκαΐτειο που εφημέρευε χθες, ή στο Δαφνί σήμερα, δεν έχει φτάσει οδηγία. Εκεί πηγαίνουν ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, μπορεί να έχουν προσβληθεί από ιλαρά” αναφέρει.

Όπως εξηγεί “Το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε οδηγίες πριν από δύο εβδομάδες, να ελεγχθούν οι εργαζόμενοι για αντισώματα. Πώς θα ελεγχθούν αφού τα νοσοκομεία δεν έχουν αντιδραστήρια. Στον ιδιωτικό τομέα κάνει πάνω από 50 ευρώ αυτή η εξέταση. Το να κάνουμε εμβόλια είναι επίσης λάθος γιατί ήδη παρατηρείτε έλλειψη εμβολίων. Κανονικά πρέπει να κάνουμε εξέταση για αντισώματα και όσοι έχουν αντισώματα δεν κάνουν εμβόλιο. Τώρα έτρεξαν όλοι για εμβόλια και δεν υπάρχουν εμβόλια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα