Κορονοϊός: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Διαβάζεται σε 2'
Εμβόλιο κορονοϊού
Εμβόλιο κορονοϊού Menelaos Myrillas / SOOC

Σε διαγραφή των προστίμων σε όσους δεν είχαν κάνει τα εμβόλια του κορονοϊού τα προηγούμενα χρόνια, προχωρά το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, ξεκινά μεγάλη καμπάνια για τον εμβολιασμό.

Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και για τη γρίπη ανέδειξε σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Γι’ αυτό, όπως ανέφερε «το υπουργείο Υγείας θα κάνει νέα καμπάνια, θα σκεφτούμε νέες και δημιουργικές ιδέες για να το κάνουμε».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι διαγράφονται όλα τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που είχαν μπει λόγω μη εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Όταν μπήκαν τα πρόστιμα, πέθαιναν άνθρωποι κατά δεκάδες, ήταν ένα ύστατο μέτρο που πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε.

Στόχος μας, συνέχισε ο υπουργός, είναι να προωθήσουμε τα εμβόλια που σώζουν ανθρώπινες ζωές και γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κανάλια, ακόμα και τα φαρμακεία.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει κάνει λάθος που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο και ότι πρόκειται να το κάνει τις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, καθώς μειώνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με Covid.

Αναφορικά με τη γρίπη, ανέφερε ότι φέτος φαίνεται ότι έχουμε πολλά κρούσματα και η θετικότητα αγγίζει το 40%.

Επίσης η γρίπη αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες να κορυφωθεί, όπως είπε ο ίδιος. Παράλληλα, έχουμε αύξηση του RSV κατά 15%-20%.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα