Ελλείψεις σε φάρμακα: Έκτακτη ενημέρωση από Πλεύρη, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ

Ελλείψεις σε φάρμακα: Έκτακτη ενημέρωση από Πλεύρη, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ
Eurokinissi

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις ελλείψεις σε φάρμακα παραχωρούν το απόγευμα ο υπουργός Υγείας μαζί με τους Προέδρους του ΕΟΦ και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Εκτακτη ενημέρωση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας.

Την συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου.

Υπενθυμίζεται οτι ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε οτι η έλλειψη στην εγχώρια αγοράοφείλεται στην παγκόμια έλλειψη, εξαιτίας της φοβερής έξαρσης των ιώσεων μετά την πανδημία, σε όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα υπάρχει και χαμηλή παραγωγή λόγω του ενεργειακού κόστους”, όπως τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι “επειδή η παραγωγή είναι κυρίως στην Ασία, οι χώρες της κρατάνε τα φάρμακα για να καλύψουν τους δικούς τους πλήθυσμούς. Η Ελλάδα αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό, απ’ ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί έχουμε την τύχη να έχουμε ισχυρή ελληνική βιομηχανία” και συμπλήρωσε ότι “στα νοσοκομεία μας και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

“Το πρόβλημα θα λυθεί με υποκατάστατα”

Εχουμε πρόβλημα στα ιδιωτικά φαρμακεία” είπε και τόνισε ότι, “θα λυθεί με τα υποκατάστατα, γιατί υπάρχουν υποκατάστατα”.

Όπως εξήγησε, “μπορεί κάποιος να μη βρίσκει ας πούμε ένα κλασικό εύκολο φάρμακο, πχ ντεπόν, αλλά υπάρχει παρακεταμόλη άλλων σκευασμάτων, οπότε εκεί θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση, γιατί η έλλειψη αφορά το φάρμακο, δεν αφορά το αντιπυρετικό γενικώς”.

Και οπουδήποτε έχουμε ελλείψεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από την ελληνική αγορά, θα γίνονται συνεχώς παραγγελίες, μέσω ΙΦΕΤ”, συνέχισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα