ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 89 νεκρούς από κορονοϊό – Μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 89 νεκρούς από κορονοϊό – Μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις
ΜΕΘ Alexandros Michailidis / SOOC

Τι προκύπτει από τα δεδομένα της εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΔΥ για την τριδημία γρίπης, κορονοϊού και RSV. Αναλυτικά τα ποσοστά, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ανά λοίμωξη.

Μικρή αύξηση της τάξης του 7% παρουσίασε την εβδομάδα από 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου ο αριθμός των διασωληνωμένων λόγω SARS-CoV-2,  σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

Ιός SARS-CoV-2 και λοίμωξη Covid-19: Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκε μείωση 3.4% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκε αύξηση 7% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95.

Καταγράφηκαν 89 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος 61-96)

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 5 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν

Ιός της γρίπης: Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση. Δεν καταγράφηκε  σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία ΜΕΘ, ούτε θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης νοσηλεύτηκαν 65 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 21 θάνατοι. Καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 297 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων 278 (94%) ήταν στελέχη τύπου Α και 16 (6%) ήταν στελέχη τύπου Β από τα 276 στελέχη τύπου Α που υποτυποποιήθηκαν, 256 (93%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 20 (7%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου): Καταγράφηκε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα, η οποία αφορούσε στις ηλικιακές ομάδες 15-64 και άνω των 65 ετών.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV: Η θετικότητα παρουσίασε μείωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα