COVID-19

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για τον Κορονοϊό ( COVID-19 ). Μάθετε τα πάντα για την πανδημία του Κορονοϊού, πως μεταδίδεται, τα συμπώματα του κορονοϊού και τα νοσοκομεία αναφοράς από τον ΕΟΔΥ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Μαργαρίτη Σχοινά

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Η Κομισιόν να πιέσει τις φαρμακευτικές για το εμβόλιο

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την επιτάχυνση της παραλαβής εμβολίων, με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Παυλάκης: "Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα"

Παυλάκης: "Σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική - Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα"

Όπως είχατε μαύρο μήνα με 5.000 νεκρούς μπορείτε να έχετε και μαύρο μήνα με 10.000 νεκρούς" προειδοποίησε ο ιατρός - ερευνητής Γιώργος Παυλάκης και τόνισε ότι οι Πασχαλινές μετακινήσεις "μπορεί να είναι καταστροφή”.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου

Κορονοϊός: Ο Μπολσονάρο λέει στους Βραζιλιάνους να κόψουν το "κλαψούρισμα"

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει στη Βραζιλία, αλλά ο πρόεδρος Μπολσονάρου.. κατσαδιάζει τους Βραζιλιάνους, προτρέποντάς τους "να σταματήσουν τη γκρίνια και το κλαψούρισμα".

Διαδήλωση στη Μαδρίτη στην Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας του 2020

Μαδρίτη: Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Έντονες αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις για την απαγόρευση διαδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. Είχαν γίνει αιτήματα για 104 συγκεντρώσεις, με τουλάχιστον 60.000 συμμετέχοντες.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Γ. Ζαββός: Ο "Ηρακλής" μείωσε τα κόκκινα δάνεια κατά 40%

Ο πρώτος γύρος τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων πέτυχε, μέσα σε μόλις ένα χρόνο από την υιοθέτησή του, την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 32 δισ. ευρώ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ιατρικός Σύλλογος: Ζητάει επιτάχυνση εμβολιασμών με συμμετοχή ιδιωτικού τομέα

Αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάτξει επιτάχυνση των εμβολιασμών ζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατα την έκτακτη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον υπουργό Υγείας.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Πατησίων.

Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο - Το ευχαριστώ Μητσοτάκη στο ΕΣΥ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Πατησίων. Παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού, συνομίλησε με πολίτες και ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση: Συνταγή αποτυχίας το... "έξυπνο" lockdown

Σύσσωμη η αντιπολίτευση: Συνταγή αποτυχίας το... "έξυπνο" lockdown

Την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εξάγγειλε η κυβέρνηση για περιορισμό της κοινωνικής κινητικότητας και τα νοσοκομεία, προδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα 25. Αντιδράσεις αναμένονται σήμερα στην Βουλή.

Εμβόλια κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου)

Κορονοϊός: Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε τις πρώτες κατασχέσεις ψεύτικων εμβολίων

Δίκτυο εμβολίων "μαϊμού" εξαρθρώθηκε στην Κίνα, ενώ κατασχέθηκαν ψεύτικα εμβόλια στη Ν. Αφρική. Η Ιντερπόλ προειδοποιεί έναντι των μη πιστοποιημένων εμβολίων που πωλούνται στο διαδίκτυο.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στα 16 δισ. οι ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών εταιρειών το 2021

Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας τα προβλήματα ρευστότητας εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν συνολικές ανάγκες €16 δισ. για το 2021, όταν για την προηγούμενη χρονιά το κενό ρευστότητας των επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα €34 δισ. Κενό χρηματοδότησης 6,4 δισ.

Επιβάτες σε αεροδρόμιο την εποχή του κορονοϊού

Από το κακό στο χειρότερο η επιβατική κίνηση στις αεροπορικές πτήσεις

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η κίνηση των επιβατών μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, τόσο σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τον COVID-19 (Ιανουάριος 2019), όσο και σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2020).

Η Κένυα υποδέχτηκε τα πρώτα εμβόλια

Κορονοϊός: Ρουάντα και Κένυα υποδέχτηκαν τα πρώτα εμβόλια

Φθάνουν σήμερα στη Ρουάντα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer που διανέμονται στην Αφρική στο πλαίσιο του μηχανισμού Covax ενώ η Κένυα υποδέχθηκε τα πρώτα εμβόλια ως 'μπαζούκα' απέναντι στην Covid-19.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown

Φορολογικές Δηλώσεις: Διπλό σωσίβιο για φόρους και τεκμήρια από τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων

Τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο, εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

O καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης

Καθολικό lockdown: Ο Δερμιτζάκης προτείνει αυστηρή εφαρμογή του ή "να βρεθεί άλλη στρατηγική"

Ο καθηγητής Γενετικής Μ. Δερμιτζάκης τόνισε πως ή θα πρέπει να επιβληθεί ένα καθολικό lockdown - το οποίο όμως θα εφαρμοστεί και θα μπορέσοουν οι αρχές να ελέγξουν ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν - ή θα πρέπει να βρεθεί μια εντελώς άλλη στρατηγική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν υπόσχεται επαρκή εμβόλια για όλους τους ενήλικες ως τα τέλη Μαΐου

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε βέβαιος πως θα εκπληρώσει τον προεκλογικό του στόχο για χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού μέσα στις πρώτες 100 μέρες θητείας του.