Επαναστατική θεραπεία της ξηροφθαλμίας με τη βοήθεια της συσκευής Ε-Εye

Επαναστατική θεραπεία της ξηροφθαλμίας με τη βοήθεια της συσκευής Ε-Εye

H ξηροφθαλμία είναι μια συνήθης πάθηση των ματιών, η οποία δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητα του πάσχοντος, εξαιτίας των ενοχλητικών συμπτωμάτων που προκαλεί, όπως είναι τα κόκκινα και ερεθισμένα μάτια, η αίσθηση φαγούρας, καύσου, ξένου σώματος, οι υδαρείς εκκρίσεις, ενώ συχνά χαρακτηρίζεται και από δυσκολία στη χρήση φακών επαφής.

Τα αίτια της ξηροφθαλμίας ανιχνεύονται στη μειωμένη παραγωγή δακρύων από τους δακρυϊκούς αδένες ή στην κακή ποιότητα των παραγομένων δακρύων.

Η επεμβατική απάντηση στο πρόβλημα της ξηροφθλαμίας έρχεται μέσω της υπερσύγχρονης συσκευής Ε-Eye, το οποίο είναι διαθέσιμο στο οφθαλμολογικό ιατρείο, Medifeye-Institute, υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού διευθυντή, Χειρουργού-Οφθαλμιάτρου, Σπύρου Νίκα. Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Σπύρος Νίκας μας ενημερώνει αναλυτικά για τη λειτουργία της συσκευής, το πρωτόκολλο θεραπείας, αλλά και τα σημαντικά οφέλη της για τον ασθενή.

Τι είναι το Ε-Eye;

Πρόκειται για την πρώτη ιατρική συσκευή στον κόσμο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία IRPL® (Intense Regulated Pulsed Light), η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία της ξηροφθαλμίας που οφείλεται στη δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων. Η δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κύριες αιτίες ξηροφθαλμίας. Το αποτέλεσμα της πάθησης είναι η λιπιδική στοιβάδα που παράγεται από τους αδένες να είναι κακής ποιότητας και ασταθής με συνακόλουθη εξάτμιση των δακρύων από την υδαρή στιβάδα. Συνδυάζεται με βλεφαρίτιδα και συναντάται επίσης στη ροδόχρου οφθαλμική νόσο.

Η συσκευή E-Eye αναπαράγει πολυχρωματικό φως ακτινοβολώντας τους μεϊβομιανούς αδένες με τέλεια βαθμονομημένους και αλληλουχισμένους παλμούς φωτός. Η ενέργεια, το φάσμα και η χρονική περίοδος της ακτινοβόλησης έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια, ώστε να διεγείρουν τους μεϊβομιανούς αδένες μέσω της νευρικής οδού. Πιο συγκεκριμένα, μέσω αυτής της νευρολογικής διέγερσης επιτυγχάνεται:

  • Aνάπλαση των μεϊβομιανών αδένων

  • Βελτίωση της ποιότητας των λιπιδικών εκκρίσεων των μεϊβομιανών αδένων

  • Σταθεροποίηση της λιπιδικής στοιβάδας των δακρύων

Το αποτέλεσμα είναι οι μεϊβομιανοί αδένες να λειτουργούν και πάλι φυσιολογικά, επιτυγχάνοντας σχεδόν το 100% της αρχικής τους λειτουργίας, έτσι ώστε να παράγεται και πάλι, η λιπιδική στοιβάδα με φυσιολογική σύσταση και να αποτρέπεται η εξάτμιση των δακρύων.

https://www.youtube.com/watch?v=NjNG_CZ0Llk

Τι περιλαμβάνει το πρωτόκολλο θεραπείας;

Πριν από τη θεραπεία με το Ε-Εye, πρέπει να προηγηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος με μια ειδική συσκευή που λέγεται Tear-Check, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε διάφορες παραμέτρους της ξηροφθαλμίας, ώστε να αξιολογήσουμε αν ο ασθενής είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη θεραπεία με τη συσκευή Ε-Eye.

Τι να περιμένει ο ασθενής κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας;

Το πρωτόκολλο της θεραπείας περιλαμβάνει 4 συνεδρίες, οι οποίες διαρκούν πέντε λεπτά η καθεμία και πραγματοποιούνται και στα δύο μάτια στην ίδια συνεδρία.

Ο ασθενής φορά μια ειδική μάσκα για την προστασία των ματιών του κατά τη διάρκεια της ακτινοβόλησης. Δεν αισθάνεται κανένα πόνο, δεν νιώθει καμία απολύτως ενόχληση και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Ποια είναι τα αποτελέσματα που πρέπει να προσδοκούμε μετά το πέρας της θεραπείας;

Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν μια προοδευτική βελτίωση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας και το ποσοστό ικανοποίησής τους αγγίζει το 90%, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνεδρίες λειτουργούν αθροιστικά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείται το πρωτόκολλο θεραπείας και να ολοκληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών.

Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια στο χρόνο και σε περιπτώσεις υποτροπής συστήνονται μεμονωμένες συνεδρίες συντήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.medifeye-institute.gr ή επικοινωνήστε με τον κο Σπύρο Νίκα, MD FEBO – Χειρουργό Οφθαλμίατρο στο 210 8013793 – 794.

Info

Το οφθαλμολογικό ιατρείο, Medifeye-Institute, ιδρύθηκε με σκόπό να προσφέρει υψηλού επιπεδου ιατρικές υπηρεσίες που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία μεγάλης γκάμας οφθαλμολογικών παθήσεων.

Η υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία της ομάδας, υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού μας διευθυντή Χειρουργού-Οφθαλμίατρου Σπύρου Νίκα, βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα να προσφέρει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με τους οφθαλμούς των ασθενών που θα αναζητήσουν τη βοήθεια μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα