Ευλογιά των Πιθήκων: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Εξετάζεται ένα ακόμη ύποπτο

Ευλογιά των Πιθήκων: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Εξετάζεται ένα ακόμη ύποπτο

Ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα Ευλογιάς των Πιθήκων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ εξετάζεται και ένα ακόμη ύποπτο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 23/6 ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα Ευλογιάς των Πιθήκων, το οποίο δεν αφορά βέβαια το περιστατικό της Νάξου, αλλά για κάποιο άλλο άντρα ο οποίος ήρθε από χώρα του εξωτερικού. Συνολικά την χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 23/06/22, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Όπως σημειώνει ο Οργανισμός, αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου. Δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μέχρι σήμερα γνωστά κρούσματα αφορούσαν σε έναν 59χρονο συμπολίτη μας ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πορτογαλία και νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία.

Ευλογιά των Πιθήκων: Όσα χρειάζεται να ξέρετε

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα