ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

'Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για την ευλογιά των πιθήκων. Μάθετε τα πάντα για τα συμπτώματα, τα κρούσματα και τις επιστημονικές μελέτες. Ανακοινώσεις και σχετικές χρήσιμες πληροφορίες για την ευλογιά των πιθήκων. '

Ευλογιά των πιθήκων

Τέλος η κατάσταση έκτακτης ανάγης για την ευλογιά των πιθήκων

Τον τερματισμό της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία, με βάση σύσταση της αρμόδιας επιτροπής, καθώς η κρίση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ευλογιά των Πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Τέλος στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις ΗΠΑ

Η μεγάλη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τους τελευταίους μήνες θέτει τέλος στον συναγερμό στις ΗΠΑ και πιθανότητα σύντομα σε όλο τον κόσμο. Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Τέλος η ονομασία "monkeypox" - Ρατσιστική η χρήση του όρου

Προς σταδιακή κατάργηση οδεύει η ονομασία της ασθένειας "Ευλογιά των Πιθήκων" μετά από παράπονα που δέχθηκε ο ΠΟΥ πως η συγκεκριμένη ονομασία είναι ρατσιστική και στιγματίζει. Ποια η πιο δημοφιλής πρόταση.

Ευλογιά των πιθήκων (Φωτό αρχείου)

Ευλογιά των πιθήκων: Μεταδίδεται ευρέως προσυμπτωματικά - Πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα

Νέα βρετανική έρευνα επιβεβαιώνει την προσυμπτωματική μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων. Οι επιστήμονες τονίζουν την επείγουσα παγκόσμια ανάγκη εμβολιασμού πριν την έκθεση των ανθρώπων στον ιό.

Ευλογιά των Πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: 82 παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Παραμένουν στα 82 τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 13 Οκτωβρίου στη χώρα. Έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Εργαστήριο (Αρχείο)

Ευλογιά των πιθήκων: Στα 80 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Στα 80 τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 29 Σεπτέμβρη στη χώρα. Έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Μικροβιολογικό εργαστήριο που εξετάζει την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Στα 54 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν άλλα 4 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων μέσα σε μια εβδομάδα στη χώρα μας. Τα κρούσματα, έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. 

Το πιο ενδεικτικό σύμπτωμα της γρίπης της τομάτας είναι φουσκάλες που φτάνουν στο μέγεθος τομάτας.

Γρίπη της τομάτας: Τι ισχύει για τη νέα μόλυνση που αφορά μικρά παιδιά

Στην Ινδία υπάρχει ξέσπασμα μιας νέας ιογενούς λοίμωξης που λέγεται "γρίπη της τομάτας". Προσβάλλει παιδιά, κυρίως έως 5 χρόνων. Ποια είναι τα συμπτώματα, ποια η θεραπεία και ποιος ο κίνδυνος.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών για τη διάθεση των εμβολίων

Οι ομάδες του πληθυσμού που θα λάβουν τα πρώτα 2.800 εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων αποτελεί το βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εμβολιασμών. Στην ατζέντα και ο εμβολιασμός για covid.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Στα 50 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν άλλα 2 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων μέσα σε μια εβδομάδα στη χώρα μας. Τα κρούσματα, έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. 

Φωτογραφία Αρχείου

Ευλογιά των πιθήκων: Ενδείξεις ότι ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Πιθανή περίπτωση μετάδοσης ευλογιάς των πιθήκων από άνθρωπο σε σκύλο εντοπίστηκε στη Γαλλία, 12 ημέρες αφότου οι ιδιοκτήτες του ζώου παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου.

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ

Ευλογιά των πιθήκων: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων - Ανησυχία για την πίεση στο ΕΣΥ λόγω covid

Για αύξηση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας, έκανε λόγο ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ. Την ίδια ώρα, ο κ. Κολλάρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του κορονοϊού.

Ευλογιά των Πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Ελπίδες από παλιό αντιικό φάρμακο

Φάρμακο με τη δραστική ουσία Tecovirimat θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, αν και όταν ανακαλύφθηκε, δεν υπήρχαν πολλά μολυσμένα άτομα ώστε να υπάρχουν και οι απαραίτητες μελέτες.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ευλογιά των πιθήκων: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται 40χρονος στη Λάρισα

Φαρμακευτική αγωγή, απομονωμένος σε ειδικό θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ακολουθεί ένας άνδρας που διαγνώστηκε θετικός στην ευλογιά των πιθήκων.

Ευλογιά των πιθήκων: Μόλις 1 στα 3 κρούσματα είναι εισαγόμενο

Ευλογιά των πιθήκων: Μόλις 1 στα 3 κρούσματα είναι εισαγόμενο

Δυναμική μιας νέας επιδημίας φαίνεται να παίρνει η ευλογιά των πιθήκων, ανησυχώντας περισσότερο λόγω της καταγραφής και 3 θανάτων εκτός Αφρικής. Τι επισημαίνουν οι ειδικοί του ΕΚΠΑ.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Δυσμενής πρόβλεψη ΠΟΥ - Αναμένεται αύξηση των θανάτων στην Ευρώπη

Μετά τους τρεις θανάτους ανθρώπων που προσβλήθηκαν από ευλογιά των πιθήκων σε Ισπανία και Βραζιλία, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί. Στους οκτώ οι νεκροί παγκοσμίως από τον Μάιο.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Στην Ισπανία ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς στην Ευρώπη, εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Ευλογιά των Πιθήκων

Λευκός Οίκος: Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαλειφθεί στις ΗΠΑ

"Το σχέδιο είναι να εξαλειφθεί ο ιός από τις ΗΠΑ" τόνισε ο Ασίς Τζα, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. "Αποκτήσαμε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα" σημείωσε.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα κήρυξε ο ΠΟΥ - "Αυξημένος ο κίνδυνος στην Ευρώπη"

Ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. "Παρακολουθούμε ενεργά την κατάσταση" δήλωσε η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε παιδιά

Ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε παιδιά

Καλά στην υγεία τους νοσηλεύονται τα δύο παιδιά που καταγράφηκαν ως τα πρώτα που νοσούν από ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με τα CDC. Πρόκειται πιθανότατα για ενδοοικογενειακές λοιμώξεις

Ευλογιά των πιθήκων: Έξαρση στην Ευρώπη - Λιγοστά τα κρούσματα στην Ελλάδα αν και με έντονη ανοδική τάση

Ευλογιά των πιθήκων: Έξαρση στην Ευρώπη - Λιγοστά τα κρούσματα στην Ελλάδα αν και με έντονη ανοδική τάση

Κατά 50% αυξήθηκαν τα κρούσματα Ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα, όμως παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός ο αριθμός τους.

Ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των πιθήκων: Συγκλονίζει 26χρονος ασθενής - "Οι χειρότεροι πόνοι που έχω νιώσει"

Ένας 26χρονος από τις ΗΠΑ, ο οποίος κόλλησε την ευλογιά των πιθήκων, αφηγείται την εμπειρία του, λέγοντας πως ήταν "οι χειρότεροι πόνοι" που έχει νιώσει στη ζωή του.