Για πάντα μόνες; Το DNA ορισμένων γυναικών τις εμποδίζει να παντρευτούν

Για πάντα μόνες; Το DNA ορισμένων γυναικών τις εμποδίζει να παντρευτούν

Ορισμένες γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες για να μένουν "ελεύθερες"

Κάποιες γυναίκες είναι γεννημένες να είναι σύζυγοι και μητέρες. Άλλες πάλι όσα χρόνια κι αν περάσουν προτιμούν να είναι ελεύθερες χωρίς τη δέσμευση ενός γάμου ή ενός παιδιού στη ζωή τους. Τι φταίει όμως. Γιατί συμβαίνει αυτό; Νέα έρευνα δίνει τις απαντήσεις.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν αντέχουν να μείνουν ούτε μήνα χωρίς σύντροφο και περνάνε πολύ γρήγορα από τη μια σχέση στην άλλη. Ερευνητές διαπίστωσαν λοιπόν τώρα πως ορισμένες γυναίκες είναι απλά γενετικά προγραμματισμένες για να είναι ελεύθερες.

Οι ερευνητές έκαναν μελέτες 121 φοιτητές και φοιτήτριες από τους οποίους πήραν δείγμα σάλιου. Διαπίστωσαν λοιπόν πως εκείνοι που είχαν χαμηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης ήταν και λιγότερο κοινωνικοί.

Αυτό φυσικά είχε τις επιδράσεις του και στην προσωπική τους ζωή. Όταν δεν ήταν εύκολο για εκείνους να κάνουν νέες γνωριμίες δεν μπορούσαν φυσικά εύκολα να προχωρήσουν και σε κάποια ρομαντική σχέση. Άρα έμεναν μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνοι τους.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει, λένε οι ερευνητές, πως οι λιγότερο κοινωνικοί άνθρωποι θα μείνουν απαραίτητα για πάντα μόνοι. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πολύ απλά πως υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο DNA τα οποία κοντρολάρουν την ορμόνη του έρωτα, δηλαδή την οξυτοκίνη, η οποία μας κάνει πιο κοινωνικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:

Κατακόρυφη μείωση έως 20% του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας
Κλειστές παραμένουν 135 κλίνες εντατικής λειτουργίας
SHARE:

24Media Network