Γιατί δεν κολλάνε οι μαγνήτες στο σημείο που κάναμε το εμβόλιο

Γιατί δεν κολλάνε οι μαγνήτες στο σημείο που κάναμε το εμβόλιο

Μαγνήτες που κολλάνε στο μπράτσο εμβολιασμένων παρότι είναι... αντιεμβολιαστές. Η αλήθεια πίσω από ακόμη μια θεωρία συνωμοσίας.

Να το ξεκαθαρίσω εξ αρχής. Ποτέ δεν αποδεχόμουν χαρακτηρισμούς τύπου “ψεκασμένος”, “ψέκας” κλπ κλπ, πολύ απλά γιατί το τσουβάλιασμα και οι χαρακτηρισμοί συλλήβδην μιας ομάδας ανθρώπων, προωθούν την κατηγοριοποίηση και στο τέλος της ημέρας, ένα και μόνο πράγμα: Τον ρατσισμό και την εν πολλοίς δικαιολογημένη αντίδραση.

Κανένα έννομο, δημοκρατικό Κράτος δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τον πολίτη του ως “ψεκασμένο”, αντιθέτως οφείλει απέναντι στον πυρήνα της ίδιας της λειτουργίας του να τον ενημερώνει ορθολογικά, εκλαϊκεύοντας με κάθε τρόπο την επιστήμη και τα θετικά της. Στη βάση αυτή, και όντας ήδη “εμβολιασμένος”, αρνούμαι προσωπικά να δεχθώ τα όποια προνόμια για εμβολιασμένους που θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση, θα εμβαθύνουν τις αντιθέσεις και θα προκαλέσουν αναίτιες ανισορροπίες.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς υπάρχουν και οι εκούσιοι αρνητές της επιστήμης, εκείνοι που όσες καμπάνιες ενημέρωσης κι αν πραγματοποιηθούν, όσες προσπάθειες και αν γίνουν, θα τάσσονται εμμονικά στον σκοταδισμό τους, ψάχνοντας για ακολούθους και οπαδούς. Μια από τις θεωρίες συνωμοσίας μέρους των απανταχού σκοταδιστών λοιπόν, είναι και τα πρόσφατα βίντεο που απεικονίζουν δήθεν, μεταλλικά αντικείμενα και λογής λογής μαγνήτες να κολλάνε πάνω στο σημείο που ο κόσμος έχει κάνει το εμβόλιό του, είτε πρόκειται για mrna είτε όχι.

Οι συνωμοσιολόγοι των μαγνητών φέρονται να πιστεύουν πως τα εμβόλια περιέχουν μικροστοιχεία που προκαλούν το όλο φαινόμενο, και μεταλλικά ίχνη που παραπέμπουν στο περιβόητο “τσιπ” με το οποίο θα πιάνουμε όλοι 5G. Μη γελάτε, στις ΗΠΑ η όλη θεωρία έχει ιδιαίτερη απήχηση μεταξύ των ψηφοφόρων του Τραμπ και τους λεγόμενους Qanon που πιστεύουν πως μια κρυφή κάστα παιδόφιλων σατανιστών θέλει να ελέγξει όλο τον πλανήτη με μυστικά υπερόπλα που μπορούν να δοκιμάσουν πάνω μας, παρά τη θέλησή μας. Και ένα από αυτά είναι τα εμβόλια.

WE’RE CHIPPED AND WE’RE ALL FUCKED

Φυσικά, όπως αναφέρει το snopes, μέχρι τον Μάιο το ένα τρίτο των πολιτών των ΗΠΑ είχαν εμβολιαστεί, με το πρόγραμμα εμβολιασμών να επιταχύνεται επιτέλους με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Μαζί με τον πολλαπλασιασμό των εμβολιασμών, αυξήθηκαν και τα βίντεο με τους δήθεν “μεταλλαγμένους”. Οι Qanon δημιουργοί των βίντεο, ισχυρίζονται πως οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες συνεργάζονται με τους πολιτικούς που αποτελούν την “παγκόσμια διακυβέρνηση”, για να μας “φυτεύουν” μικροσυσκευές που μας συνδέουν αυτομάτως σε ευρυζωνικά κυψελοειδή δίκτυα. Σε πλάνα που έγιναν viral και παραδόξως παρέμειναν “ενεργά” στις πλατφόρμες, διάφοροι ψευδοinfluencers κολλάνε κέρματα στα μπράτσα τους για να “αποδείξουν” ότι οι μαγνήτες κολλάνε πάνω στο “εμφύτευμα”. WE’RE CHIPPED AND WE’RE ALL FUCKED, είναι το μοτίβο.

 

Το TikTok έχει κατεβάσει το τελευταίο διάστημα αρκετά τέτοια βίντεο, σε αντίθεση με το facebook το οποίο κινείται με τους δικούς του ρυθμούς. Στην ελληνική σελίδα “οι ανεμβολίαστοι”, τα βιντεάκια κατεβαίνουν, ωστόσο η σελίδα κεθαυτή, βρίσκεται υπερήφανα στη θέση της, σε αντίθεση με άλλες που έχουν λογοκριθεί για πολιτικούς λόγους.

Φυσικά, πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς. Κανένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά δεν περιέχει μικροτσίπ ή άλλους τύπους μεταλλικών συσκευών ως μέρος ενός κακόβουλου σχεδίου για την εμφύτευση τεχνολογίας κάτω από το δέρμα μας. Το snopes προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους δημιουργούς αντίστοιχου περιεχομένου, και δεν έλαβε καμία απάντηση. Πέραν του ότι δεν αποδεικνύεται αν αυτά τα αντικείμενα κολλάνε στο δέρμα με κάποια κόλλα ή άλλο υλικό (ή με χρήση εφέ), είναι κάπως παράλογο οι αντιεμβολιαστές δημιουργοί των βίντεο να δοκιμάζουν αντικείμενα πάνω τους όντας… εμβολιασμένοι.

Το snopes πάντως το πάει και ένα βήμα παραπέρα. Και αναρωτιέται. Πώς θα έμοιαζε το ανθρώπινο δέρμα αν υπήρχε ένα μαγνητικό αντικείμενο κάτω από αυτό; Αν υπήρχε λοιπόν κάποια λάμα κάτω από το δέρμα μας, τότε αυτό θα έπρεπε να ανασηκωθεί εμφανώς, όπως αναφέρει και σχετική έρευνα του Reuters. Πράγμα που δεν βλέπουμε σε κανένα από τα βίντεο συνωμοσίας.

Πέραν τούτου όμως, έστω ότι τα εμβόλια περιείχαν μεταλλικά συστατικά: Αυτό δεν θα προκαλούσε αλλεργικές αντιδράσεις σε όσους είναι ευαίσθητοι σε μεταλλικές επιφάνειες, όπως ξηροδερμίες και τοπικά οιδήματα;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των ΗΠΑ, το 17% των γυναικών και το 3% των ανδρών είναι αλλεργικοί στο νικέλιο, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό είναι αλλεργικό στο κοβάλτιο και το χρώμιο.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις – και εάν, υποθετικά, τα εμβόλια περιελάμβαναν μεταλλικά συστατικά – ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των αποδεκτών εμβολίων θα ανέφερε εξανθήματα ή ερεθισμούς του δέρματος.

Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα συστατικά των Covid εμβολίων.

Τέλος, ο Λέκτορας Edward Hutchinson του Κέντρου Έρευνας για Ιούς στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης της Σκωτίας, απαντά: “Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κομμάτι μαγνητικού υλικού κάτω από το δέρμα για να γίνει αυτό που απεικονίζουν τα βίντεο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε αν λειτουργεί ένας μικρός μαγνήτης ψυγείου αν βάλετε μπροστά του το δάχτυλό σας”.

Επιπλέον, ο Al Edwards, αναπληρωτής καθηγητής βιοϊατρικής τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, δήλωσε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από τον ίδιο τύπο βιολογικών υλικών που ενυπάρχουν στους τύπους εμβολίων που κάνουμε.

“Δεν υπάρχει τίποτα μαγνητικό ή μεταλλικό στα σκευάσματα εμβολίου, τα περισσότερα στοιχεία από αυτά που εγχέονται είναι εξαιρετικά καθαρό νερό, καθώς και μερικά απλά άλατα που κάνουν την ένεση λιγότερο επώδυνη, καθώς και μια απολύτως μικρή ποσότητα εμβολίου”, λέει χαρακτηριστικά.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν αναιρούν τις όποιες ανησυχίες περί θρομβόσεων, για τις οποίες και πάλι καλό είναι να παρακολουθούμε τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις και να ενημερώνουμε σωστά την κοινή γνώμη, προς αποφυγή του όποιου πανικού.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Γιώργου Καργιολάκη:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα