ΕΜΒΟΛΙΟ

Ηλικιωμένος κάνει εμβόλιο

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών “κόβει” δωρεάν εμβόλια για... περιστολή δαπανών

Τη στιγμή που επιστημονικές εταιρείες, αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας, τονίζουν την αξία του εμβολιασμού, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών “κόβει” δικαιούχους από τη δωρεάν πρόσβαση στα εμβόλια.

Γρίπη των πτηνών: Γιατί ανησυχεί τους ειδικούς και πόσο πιθανό είναι να εμβολιαστούμε

Γρίπη των πτηνών: Γιατί ανησυχεί τους ειδικούς και πόσο πιθανό είναι να εμβολιαστούμε

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών και οι ειδικοί κρούουν ήδη το καμπανάκι. Πόσο επικίνδυνη είναι για τους ανθρώπους και τι συμβαίνει με τα εμβόλια.

Ο Γερμανός υπ. Υγείας παραδέχθηκε για πρώτη φορά τις "ελάχιστες αναπηρίες από τα εμβόλια", και τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών

Ο Γερμανός υπ. Υγείας παραδέχθηκε για πρώτη φορά τις "ελάχιστες αναπηρίες από τα εμβόλια", και τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών

Τα μέτρα για την πανδημία μπορεί να τελειώνουν, ωστόσο οι παρενέργειες από τη Long Covid και σε μικρότερο βαθμό από τους εμβολιασμούς, είναι ακόμη μαζί μας. Πρώτη δημόσια παραδοχή από τον Γερμανό υπουργό Υγείας που επανέλαβε όμως πως τα οφέλη είναι συντριπτικά περισσότερα.

Εμβολιασμός

Στη Γαλλία ξεκινάει "γενικευμένος" εμβολιασμός των εφήβων κατά των κονδυλωμάτων

Σε μια προσπάθεια εξάλειψης του ιού των κονδυλωμάτων, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων, οι γαλλικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε δωρεάν "γενικευμένο" εμβολιασμό στα γυμνάσια της χώρας.

Τα κεντρικά γραφεία του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ

EMA: Βελτιώνεται η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ευρώπη - Προς σύσταση για 1 εμβόλιο τον χρόνο

Μπορεί να υπάρχει βελτίωση, όμως η λοίμωξη COVID-19 εξακολουθεί επιβαρύνει τα εθνικά συστήματα υγείας στην Ευρώπη, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Κοντά σε νέα σύσταση για μία δόση εμβολίου τον χρόνο.

Φωτογραφία αρχείου

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμoύ 2023: Ποια εμβόλια είναι δωρεάν, ποια απαραίτητα ανά ηλικία

Ολοκληρώθηκε, έλαβε έγκριση από τον υπουργό Υγείας και δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού παιδιών, εφήβων και ενηλίκων 2023. Αναλυτικά ποια εμβόλια μπορούμε να κάνουμε δωρεάν ανά ηλικία.

Στιγμιότυπο από νοσοκομείο

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τους πολίτες της χώρας μας

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για την επόμενη ημέρα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

rapid test σε παιδί

Κορονοϊός: Ανησυχία για νέο υπερμεταδοτικό στέλεχος από τη Βόρεια Αμερική - Έρχεται εμβόλιο για τον RSV

Τα συμπτώματα της γρίπης, του SARS-CoV-2 και του RSV μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται με τα μικρά παιδιά να είναι πιο ευάλωτα. Τι ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη του covid-19.

Φαρμακοποιός προετοιμάζει τη χορήγηση εμβολίου της γρίπης

Εμβόλιο γρίπης: Εκτεθειμένα τα άτομα υψηλού κινδύνου λόγω χαμηλής αποτελεσματικότητας

Είναι σημαντικό να το κάνουν όλοι όσοι έχουν αυξημένο κίνδυνο για βαριά νόσηση, λέει στο NEWS 24/7 η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Παράλληλα, εξηγεί γιατί το εμβόλιο της γρίπης δεν μπορεί να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, όπως αυτό του κορονοϊού.

Εμβόλιο

Pfizer/BioNTech: Ξεκινούν οι δοκιμές συνδυαστικού εμβολίου κατά της γρίπης και της Covid

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την παρασκευή ενός συνδυαστικού εμβολίου με την τεχνολογία mRNA κατά του κορονοϊού και της γρίπης. Αρχίζει η πρώτη φάση δοκιμών.

Αντιγριπικό εμβόλιο

Γρίπη: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός - Σημαντικότερη από ποτέ η χορήγηση

Εκατοντάδες χιλιάδες ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων βρίσκονται ήδη στα φαρμακεία της χώρας και ήδη οι γιατροί χορηγούν στους ασθενείς συνταγές. Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωτική συνταγογράφηση

Εμβόλιο

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού βρίσκονται στην Ελλάδα και την ερχόμενη Δευτέρα (12/09) το Υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών.

Επιστήμονες "ξαναγράφουν" το DNA και θεραπεύουν καρδιακές παθήσεις για πρώτη φορά

Επιστήμονες "ξαναγράφουν" το DNA και θεραπεύουν καρδιακές παθήσεις για πρώτη φορά

Χιλιάδες ζωές αναμένεται να σώσει εμβόλιο που δημιουργείται για την αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων που σχετίζονται με το DNA. Θα είναι η πρώτη θεραπεία τέτοιων παθήσεων παγκοσμίως.

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία

Ιταλία: Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες θετικοί στον κορονοϊό

Οι κάτοικοι της Ιταλίας που σε αυτή τη φάση είναι θετικοί στον κορονοϊό ανέρχονται σε 929.000. Ξανανοίγουν πολλές πτέρυγες Covid των νοσοκομείων εν μέσω της συνέχους ανοδικής πορείας των κρουσμάτων.

Εμβολιασμός κατά της covid-19

Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την 4η δόση - Αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο

Ο καθηγητής τόνισε πως θα έχουμε αποκλιμάκωση της επιδημίας πριν από τον Σεπτέμβριο ενώ αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου σημείωσε πως ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται να την κάνει.

Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα - Σε λογική συνύπαρξης με τον κορονοϊό και από το φθινόπωρο

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα δε προκαλούν ανησυχία. "Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες", επεσήμανε.

Εμβόλιο κορονοϊού: Τέταρτη δόση για τους άνω των 30 - Ανοίγει στις 27 Ιουνίου η πλατφόρμα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τέταρτη δόση για τους άνω των 30 - Ανοίγει στις 27 Ιουνίου η πλατφόρμα

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, οδήγησε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού στην εισήγηση για 4η δόση εμβολίου για τους άνω των 30 ετών, αν και δεν υπάρχουν δεδομένα για το όφελός της. Ισχυρή παραμένει η σύσταση για τους άνω των 60.

Εμβολιασμός κατά της covid-19

Πλεύρης: "Εκτιμώ ότι από Σεπτέμβριο θα πάμε σε 4η δόση εμβολίου για όλους"

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη ενώ τόνισε πως η υποχρεωτικότητα θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Ευλογιά των πιθήκων: Θεραπείες και εμβόλια αναζητά η Task Force του EMA

Ευλογιά των πιθήκων: Θεραπείες και εμβόλια αναζητά η Task Force του EMA

Η Task Force Έκτακτης Ανάγκης του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων συζητά πιθανές θεραπείες και εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων και θα εξετάσει την ανάγκη για πρόσθετη κλινική έρευνα.

My health app

Διαθέσιμα για όλους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Σε λειτουργία τέθηκαν το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολισμών Παιδιών και Εφήβων. Πως συμβάλουν στην παρακολούθηση της υγείας του παιδιού οι δύο υπηρεσίες.

Ευλογιά των πιθήκων: Οι βασικές διαφορές με την ανεμοβλογιά - "Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας"

Ευλογιά των πιθήκων: Οι βασικές διαφορές με την ανεμοβλογιά - "Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας"

Τη βασική διαφορά μεταξύ της ευλογιάς των πιθήκων και της ανεμοβλογιάς, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από το πιθανό κρούσμα στη χώρα μας, παρέθεσε η Ματίνα Παγώνη. Η μετάδοση, τα συμπτώματα και η θεραπεία.