Γυναικολόγοι-"μπουμπούκια". Ζητούσαν φακελάκι, είχαν παράνομο ιατρείο, έκλεβαν καρτέλες ασθενών

Γυναικολόγοι-"μπουμπούκια". Ζητούσαν φακελάκι, είχαν παράνομο ιατρείο, έκλεβαν καρτέλες ασθενών
DEE/FOTOGRAFIKO 1

Στα χέρια της αστυνομίας δύο ακόμα γιατροί, που δεν περιορίζονταν στα νόμιμα. "Μεγαλόψυχοι", έριξαν το φακελάκι στα 700 από τα 900 ευρώ όταν η ασθενής τους είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα

Δύο ακόμα περιπτώσεις γιατρών, οι οποίοι δεν περιορίζονταν στα νόμιμα, έχοντας στήσει ολόκληρη φάμπρικα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για έναν 64χρονο μαιευτήρα-γυναικολόγο δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας και μία 45χρονη γιατρό της ίδιας ειδικότητας.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τις αρχές όταν μία ημεδαπή έκανε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος τον περασμένο Σεπτέμβριο της ζήτησε φακελάκι 900 ευρώ για να της κάνει γυναικολογική επέμβαση στο δημόσιο νοσοκομείο όπου εργάζεται, παρακάμπτοντας την σχετική λίστα αναμονής.

Μετά από λίγο καιρό και ενώ είχε εξετάσει την ασθενή στο νοσοκομείο, της είπε να πάει και στο ιατρείο που διατηρούσε παράνομα σε περιοχή της Αθήνας, πιέζοντας την για το φακελάκι. Η ασθενής του είχε δηλώσει ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, με τον 64χρονο να επιστρέφει με νέα πρόταση. Κατόπιν συνεννόησης με την 45χρονη, οι απαιτήσεις έπεσαν στα 700 ευρώ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η ασθενής συναντήθηκε με την 45χρονη και της παρέδωσε το προαναφερόμενο ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν και να την συλλαμβάνουν ενώ στη συνέχεια το ίδιο έγινε και με τον 64χρονο.

Γυναικολόγοι-
DEE/FOTOGRAFIKO 1

Σε έρευνα που έγινε στο παράνομο ιατρείο πιάστηκαν επ' αυτοφώρω δύο Ρουμάνοι, ένας 40χρονος και μία 45χρονη, στους οποίους ο γυναικολόγος είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία. Όπως διαπιστώθηκε, αρκετές καρτέλες ασθενών ανήκαν στο νοσοκομείο και τις κατείχε παράνομα ενώ τα φαρμακευτικά σκευάσματα που βρέθηκαν, θα σταλούν στον ΕΟΦ για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.

Σε βάρος των δύο γιατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης ενώ οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για από κοινού αλλοίωση ή απόκρυψη αποδεικτικών μέσων, με στόχο την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

SHARE: