Η επιστήμη της Γαστρεντερολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Το μέλλον είναι τώρα!

Η επιστήμη της Γαστρεντερολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Το μέλλον είναι τώρα!

Ο Δημήτρης Καραγιάννης, ΜD, PhD, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μας μιλά για την επιστήμη της Γαστρεντερολογίας και τις νέες ιατρικές εξελίξεις.

Πρόκειται για εξελίξεις στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων, τις επενδύσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αλλά κυρίως, τη δημιουργία νέων τμημάτων στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που έχουν ως στόχο την ολιστική προσέγγιση και εξατομικευμένη αντιμετώπιση, έχοντας ως επίκεντρο τον ασθενή.

Γενικά

Στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, απαιτείται να προβλέψουμε και να εξατομικεύσουμε την εξέλιξη των νοσημάτων. Η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων αποτελεί μία συνειδητή στρατηγική επιλογή της Διοίκησης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του. Προβάλλοντας αυτή τη θεμελιώδη αρχή στον τομέα της Γαστρεντερολογικής επιστήμης, σε καθημερινή βάση στην κλινική μας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών,ακολουθούμε και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις συλλέγοντας πληροφορίες για τον άνθρωπο – ασθενή, προκειμένου να εξατομικεύσουμε την διάγνωση, την παρακολούθηση και τις θεραπευτικές αποφάσεις, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: να επιτύχουμε το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Δημιουργία νέας υποδομής: Επιστημονική Αριστεία

Στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου και μέσα από μία διετή διαδικασία εξέλιξης είμαστε πλέον σε θέση να παρουσιάσουμε τη νέα μορφή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με τρία νέα τμήματα, πουοργανικά, επιστημονικά και διοικητικά, είναι βασισμένη στα διεθνή πρότυπα και standards των μεγαλύτερων νοσοκομείων διεθνώς, και συγκεκριμένα:

  1. Τμήμα νευρογαστρεντερολογίας που υποδιαιρείται στα δύο τμήματα μελέτης ανώτερου & κατώτερου πεπτικού. Τα συγκεκριμένα τμήματα εξετάζουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά, πληθώρα ασθενών με συμπτωματολογία διαταραχής του άξονα εγκεφάλου-εντέρου. Επιπλέον, πραγματοποιούν εξειδικευμένες εξετάσεις μελέτης του πεπτικού συστήματος, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, σε συνδυασμό, με την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εξετάσεων μελέτης του πεπτικού συστήματος. Ακολουθώντας, δε τα νεότερα διεθνή ιατρικά δεδομένα, παρέχουν ακριβείς οδηγίες για τα είδη χειρουργικής επέμβασης που πρέπει να εφαρμοστούν, αυξάνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την επιτυχία των θεραπευτικών παρεμβάσεων.

  2. Το τμήμα ενδοσκοπικών υπερήχων, με κύριο ρόλο τη διάγνωση νόσων του ήπατος και του παγκρέατος, σε συνεργασία με δύο υψηλοτάτου επιπέδου ομάδες χειρουργικής ήπατος – παγκρέατος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Συνδυάζοντας τον υπέρηχο με την ενδοσκόπηση και κάνοντας χρήση του βιοϊατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει η κλινική, δίδεται η δυνατότητα μελέτης συγκεκριμένων οργάνων, όπως για παράδειγμα του παγκρέατος, του στομάχου, του οισοφάγου, του λεπτού εντέρου, του ορθού, αλλά και η δυνατότητα λήψης υλικού από τις υπό εξέταση βλάβες με ειδική λεπτή βελόνα η οποία διέρχεται από τον αυλό του ενδοσκοπίου (EUS-FNA).

Τα τμήματα στελεχώνονται με επικεφαλής ιατρούς οι οποίοι έχουν θητεύσει και αποκτήσει γνώση και εμπειρία σε Επιστημονικά Ιδρύματα κύρους, ενώ παράλληλα, διαθέτουν όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις, διακρίσεις και εκτίμηση από την κοινότητα των ειδικών. Τα τμήματα είναι επιστημονικά διασυνδεδεμένα με άλλα αντίστοιχα κέντρα στη Μεγ. Βρεττανία και την Ισπανία, προκειμένου να ανταλλάσσονται γνώσεις και εμπειρίες και να διατηρείται το επίπεδο συνεργασίας υψηλό.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί η συμμετοχή μας σε διεθνείς μελέτες, με αποτέλεσμα τη διαρκή εντρύφησή μας στην αιχμή της γνώσης της ανοσολογίας,ενώ αξίζει να σημειωθεί η συνέργεια και συμμετοχή μας μαζί με άλλα τέσσερα κέντρα από την Ευρώπη στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για την πρόληψη του καρκίνου του πεπτικού.


Το μέλλον είναι τώρα!

Ζούμε, πλέον στην περίοδο της νέας ψηφιακής εποχής με ρυθμούς αλλαγής ταχύτερους από ποτέ. Ο κλάδος της υγείας αποτελεί το κατεξοχήν παράδειγμα μετασχηματισμού και ψηφιοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών, με τις νέες τεχνολογίες να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή. Πρωτοπόροι, για μία ακόμη φορά στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, με κύρια χαρακτηριστικά την εξατομίκευση, την άνεση, την ταχύτητα και την αμεσότητα. Μέσα από «έξυπνες» τεχνολογίες, ενισχυμένες διαγνωστικές και επεμβατικές ικανότητες, αναπτύσσουμε νέες μεθόδους θεραπείας και βελτιώνουμε τις υφιστάμενες. Και όλα αυτά, με ένα και μοναδικό σκοπό: την αλλαγή στον τρόπο της περίθαλψης προσδίδοντας διαφορετικές βαρύτητες, με έμφαση στην πρόληψη και ίαση της ασθένειας, πριν ακόμη εξελιχθεί.

Αξιολογώντας λοιπόν, όλα τα παραπάνω προχωρήσαμε, ως οφείλαμε, στη στρατηγική αναδιάρθρωση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προσδιοριζόμενοι από τις ανάγκες, συμπεριφορές και συνήθειες των ασθενών, όπως αυτές μεταβάλλονται και ορίζονται από τις επιταγές των εξελίξεων. Γιατί το μέλλον δεν περιμένει… είναι τώρα!

Για περισσότερα ιατρικά νέα πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version