Η ιατρική δίνει τη λύση για να διορθώσεις τις ατέλειες στο σώμα σου

Η ιατρική δίνει τη λύση για να διορθώσεις τις ατέλειες στο σώμα σου

Ο πλαστικός χειρουργός και ιδρυτής του κέντρου Kallisti Medical, Κεραστάρης Δημήτρης εξηγεί τα πάντα γύρω από την πιο εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης.

Ένα καλλίγραμμο κορμί είναι επιθυμία όλων, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Όταν η γυμναστική και οι δίαιτες δεν μπορούν να διορθώσουν όλες τις ατέλειες, τότε η λύση μπορεί να δοθεί μέσω της ιατρικής. Βρεθήκαμε στο κέντρο πλαστικής χειρουργικής Kallisti Medical και μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό και ιδρυτή του κέντρου Κεραστάρη Δημήτρη, για το Vaser Lipo.

Όπως μας εξήγησε πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης, η οποία μπορεί να απομακρύνει το τοπικό λίπος ακόμη και από δύσκολες περιοχές του σώματος όπως είναι τα γόνατα, το πιγούνι, οι μηροί κτλ. Σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι πως δεν τραυματίζει τους ιστούς, ενώ παράλληλα βελτιώνει την συνολική εικόνα , δίνοντας την αίσθηση ενός πιο γυμνασμένου σώματος.

Το μηχάνημα

Στη διάρκεια της λιποαναρρόφησης χρησιμοποιείται το Vaser, ένα μηχάνημα υπερήχων το οποίο διοχετεύει παλλόμενη ενέργεια στους ιστούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το λίπος να ρευστοποιείται ομοιόμορφα, ενώ παράλληλα προκαλείται αγγειοσύσπαση. Έτσι, μετεγχειρητικά το οίδημα και οι εκχυμώσεις μειώνονται, ενώ λόγω της θερμικής ενέργειας, ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης χαρίζοντας σύσφιξη στο δέρμα. Το ρευστοποιημένο λίπος απομακρύνεται στη συνέχεια με τη βοήθεια μικροκάνουλας.

H συγκεκριμένη τεχνική, μας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε το λίπος που απομακρύνθηκε. Μέσω λιπογλυπτικής γίνεται έγχυση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος στα οποία θέλουμε να προσθέσουμε όγκο. Για παράδειγμα μπορούμε να τονίσουμε το μυϊκό σύστημα στους άνδρες ή να βελτιώσουμε το σχήμα των γλουτών στις γυναίκες.

Υποψήφιοι

Το Vaser lipo είναι ιδανικό για υγιή άτομα, με βάρος κοντά στο φυσιολογικό και επίμονο τοπικό λίπος. Δεν συστήνεται σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Στόχος είναι να απομακρύνουμε το περιττό, τοπικό λίπος και να βελτιώσουμε συνολικά το περίγραμμα του σώματος.

Περιοχές εφαρμογής

Το Vaser lipo μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του σώματος, ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την κοιλιά, τους γοφούς, τα πλευρά, την πλάτη, το πιγούνι, τους γλουτούς.

Είναι επίπονη διαδικασία;

Δεν πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία. Ο τραυματισμός είναι ελάχιστος και το άτομο αναρρώνει γρήγορα. Αν παρατηρηθεί δυσφορία στη διάρκεια των πρώτων ημερών μπορεί να αντιμετωπιστεί με αναλγητικά.

Θα μείνουν σημάδια;

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν αφήνει ουλές ή μεγάλα σημάδια. Θα μείνουν 2-3 πολύ μικρά σημάδια στα σημεία εισαγωγής της κάνουλας, τα οποία όμως καλύπτονται με τα ρούχα, τα εσώρουχα ή το μαγιό, ανάλογα με την περιοχή. Σταδιακά απαλύνονται και δεν είναι εύκολα ορατά.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται σταδιακά τους επόμενους 3 μήνες. Η διαδικασία της σύσφιξης συνεχίζεται για ένα διάστημα 6 μηνών. Το αν θα είναι μόνιμα, εξαρτάται από τις διακυμάνσεις του βάρους. Όταν διατηρείται σχετικά σταθερό, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα