Ηπατολογικό Ιατρείο λειτουργεί στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Ηπατολογικό Ιατρείο λειτουργεί στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής

Ηπατολογικό Ιατρείο λειτουργεί από το Σταθμό Τηλεϊατρικής του Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», από την Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας, που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς του Νοσοκομείου. Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ενημερώνει επίσης, ότι επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας και «μετά την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η παροχή της προαναφερόμενης υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκταση της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού».

Παράλληλα με το “Ασκληπιείο” Βούλας και το Νοσοκομείο Σύρου παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, από την πρώτη ημέρα έναρξη λειτουργίας του ΕΔιΤ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα