Κανονικά οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της 1ης Ιούνη

Κανονικά οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της 1ης Ιούνη

Χωρίς πρόβλημα θα εκτελούνται από τα φαρμακεία όλες οι συνταγές των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού παροχής Υπηρεσιών Υγείας, οι οποίες εκδόθηκαν από την πρώτη Ιούνη

Κανονικά θα εκτελούνται από τα φαρμακεία όλες οι ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες εκδόθηκαν από την πρώτη Ιουνίου, δηλαδή όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ “όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν κανονικά στα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσής τους”.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση της ισχύος των ιατρικών συνταγών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για να εξυπηρετηθούν οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι που επί τρεις και πλέον εβδομάδες έπαιρναν τα φάρμακά τους μόνο με πληρωμή τοις μετρητοίς, λόγω των κινητοποιήσεων του φαρμακευτικού κλάδου.

Η απόφαση θα ισχύει για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία και για πέντε μέρες μετά τη λήξη της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα