Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία 26 και 27 Νοεμβρίου

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία 26 και 27 Νοεμβρίου
ΑΘΗΝΑ-Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους φαρμακοποιούς, 48ωρο κλείσιμο των φαρμακείων για τις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Νέα 48ωρη απεργία και αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Σε νέες, δυναμικές, κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις  καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, καθώς και για τη νέα ρύθμιση περί αναδρομικού από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate (έκπτωση), ύψους 5% για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πανελλαδική απεργία του κλάδου η οποία έχει προγραμματισθεί για την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα θα προχωρήσουν και σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Επίσης την Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ στην Κηφισίας και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα