Κικίλιας: Εξοπλίζονται 3 νοσοκομεία με φορητές ΜΕΘ, δωρεά της Stoiximan

Κικίλιας: Εξοπλίζονται 3 νοσοκομεία με φορητές ΜΕΘ, δωρεά της Stoiximan
Ο Υπουργός Υγείας εξερχόμενος από "φορητή" ΜΕΘ δωρεά της Stoiximan. MotionTeam

Με τις πρωτοποριακές κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζονται τα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονίκη καθώς και το Πανεπιστημιακό του Ρίο.

Στην προμήθεια των πρωτοποριακών «φορητών ΜΕΘ» με τις οποίες εξοπλίζονται τρία ελληνικά νοσοκομεία στη χώρα αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξερχόμενος από το Νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σήμερα. Ο Υπουργός στις δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους τους δωρητές και προχώρησε σε ειδική αναφορά στη δωρεά της εταιρείας Stoiximan καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερη πρωτοπορία στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως είπε ο Υπουργός: “Είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε κάτι το πρωτοποριακό. Είναι “φορητές” ΜΕΘ οι οποίες θα βρίσκονται δύο στο Γεννηματάς, δύο στον Άγιο Δημήτριο και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, τις οποίες είχε την καλοσύνη να μα δωρίσει η εταιρεία. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, αποτελούν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι ανάλογα με την πίεση που υπάρχει στη χώρα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming-Stoiximan, Γιώργος Δασκαλάκης ανάφερε: “Τον τελευταίο έναν χρόνο ζούμε πρωτοφανείς στιγμές, πράγματα που κανείς μας δεν είχε φανταστεί και νομίζω είναι μία περίοδος πολύ δύσκολη για όλους. Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που αυτό τον αγώνα τον δίνουν πολύ πιο ηρωικά και, βέβαια, εκτός από τους ασθενείς που περνάνε δύσκολα, αναφέρομαι στο νοσηλευτικό και στο ιατρικό προσωπικό της χώρας μας. Στην Kaizen και στην ευρύτερη οικογένεια της stoiximan, πιστεύουμε ότι πάντα, και ειδικά στις δύσκολες περιόδους, όσο περισσότερο αλληλέγγυοι στεκόμαστε τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί. Σύμφωνα με αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης, είμαστε σήμερα εδώ για να παραδώσουμε 6 φορητές ΜΕΘ, οι 2 δύο εδώ στη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και φυσικά το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή ανάρρωση σε όσους νοσούν και πάνω από όλα πίστη και δύναμη στους ήρωές μας, σε αυτούς που προστατεύουν τις ζωές μας δουλεύοντας ακατάπαυστα, με την ελπίδα ότι σε λίγους μήνες τα πράγματα θα είναι καλύτερα”.

Υπενθυμίζεται ότι η Kaizen Gaming (γνωστή για τα brands της Stoiximan και Betano), με μια πράξη ισχυρής προσφοράς προς την κοινωνία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας προχώρησε στη δωρεά του πρωτοποριακού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 500.000 ευρώ.

Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεραδιακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Ο υπουργός στις δηλώσεις αναφέρθηκε επίσης στην εμβολιαστική εκστρατεία που είναι σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως “όλη αυτή η πρωτόγνωρη επιχείρηση γίνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και πως καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια θα αυξάνονται οι ροές προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Όπως είπε μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί συνολικά 500.000 εμβολιασμοί”.

Επισήμανε δε, ότι τη Δευτέρα, θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε δε πως σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και το πρώτο mega εμβολιαστικό κέντρο στην ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα