Κορονοϊός: 26 νεκροί στην Ελλάδα και 71 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 26 νεκροί στην Ελλάδα και 71 νέα κρούσματα
Μεταφορά ασθενή Eurokinissi

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, που συνολικά έχουν φτάσει τα 892. Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άνδρες και 5 γυναίκες.

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων και των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα. Συνολικά 71 νέα κρούσματα που ανεβάζουν το σύνολο στα 892, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι (21 άνδρες και 5 γυναίκες), όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από έναν, τον Γερμανό καθηγητή που απεβίωσε στην Κρήτη.

Σημείωσε ακόμη ότι 57 ασθενείς βρίσκονται σε κλινικές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 54 από αυτούς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επίσης 42 έχουν πάρει εξιτήριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης. Ο ιός αποδείχτηκε ότι μπορεί να προκαλεί το θάνατο και σε νέους ανθρώπους, όπως φάνηκε και από την περίπτωση του Γερμανού καθηγητή.

Σχετικά με το περιστατικό σημείωσε ότι παρουσιάστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, κάτι το οποίο πρόσφατα επιβεβαιώθηκε, δηλαδή η διασύνδεση με τον ιό αλλά σε ορισμένες ελάχιστες περιπτώσεις. Σ’ αυτή την την περίπτωση δίνεται ειδική αντιπηκτική προληπτική αγωγή.

Σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν πάντως την εικόνα της νόσου για τους νέους και υγιείς”, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας μετέφερε επίσης τη διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου και Ελέγχου Νόσων ότι ότι στην Ευρώπη πλέον έχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητας. Υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση όπως στην Κίνα στο Χουμπέι.

Τονίζεται ακόμη ότι η απουσία μέτρων θα επέτρεπε στον ο ιό να διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα. Επίσης ο κίνδυνος για εισαγωγή κάποιου σε ΜΕΘ έχει προσδιοριστεί σε 4-6%.

Η πορεία στην Ελλάδα δεν κρίνεται άσχημη αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κατάσταση εφησυχασμού παρά τη μέχρι τώρα πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα