ΠΟΥ για κορονοϊο: “100.000 κρούσματα σε 4 ημέρες, θέλουμε επιθετικά μέτρα”

ΠΟΥ για κορονοϊο: “100.000 κρούσματα σε 4 ημέρες, θέλουμε επιθετικά μέτρα”
Ενημέρωση για τον COVID19 AP

"Η πανδημία επιταχύνεται. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την πορεία της με επιθετικά μέτρα και παγκόσμια πολιτική συνεργασία" είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Νέα ενημέρωση από τον ΠΟΥ για την πανδημία του κορονοϊού έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους να υπογραμμίζει πως χρειάζονται πιο επιθετικά μέτρα κατά της πανδημίας. Παράλληλα ζήτησε παγκόσμια συνεργασία των G20 και ανακοίνωσε έναρξη κοινής καμπάνιας με τη FIFA.

Μιλώντας για την εξέλιξη της επιδημίας ο Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε:

“Η πανδημία επιταχύνεται, μας έχουν αναφερθεί πάνω από 300.000 κρούσματα παγκοσμίως. Από το πρώτο κρούσμα μέχρι τα 100.000 χρειάστηκαν 67 ημέρες, 11 ημέρες για να φτάσουμε σε 100.000 ακόμα και μόλις 4 για να προστεθούν ακόμη 100.000 κρούσματα.

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας. Τα νούμερα έχουν τη σημασία τους γιατί δεν είναι νούμερα, είναι άνθρωποι. Δεν μπορείς όμως να κερδίσεις έναν αγώνα μόνο με άμυνα πρέπει να παίζεις και επίθεση. Το πιο σημαντικό για να μειωθεί η εξάπλωση και να κερδίσουμε χρόνο είναι να μένουμε σπίτι. Αλλά αυτό είναι αμυντική τακτική. Πρέπει να επιτεθούμε απομονώνοντας κάθε ύποπτο κρούσμα και ελέγχοντας όσο περισσότερα κρούσματα μπορούμε”.

“Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στην υγεία. Χρειαζόμαστε πολιτική αποτελεσματικότητα και συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα επικοινωνήσω με τους ηγέτες του G20 για να εργαστούν μαζί και να σταματήσουν τον οικονομικό ανταγωνισμό. Χρειαζόμαστε ενότητα εδώ και τώρα” συνέχισε χαρακτηριστικά.

“Οι μικρές εργαστηριακές έρευνες δεν θα μας δώσουν τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Το να χρησιμοποιούμε φάρμακα που δεν έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά για να σταματήσουμε τη νόσο είναι κάτι που θα προξενούσε μεγαλύτερο κακό ως προς τα αποθέματα και τις ελπίδες μας. Χρειαζόμαστε παγκόσμια συνεργασία στην έρευνα”, ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εγκαινίασε άλλωστε την κοινή δράση του ΠΟΥ και της FIFA λέγοντας:

“Η συνεργασία με τη FIFA μας πρόσφερε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Η κοινή μας καμπάνια είναι για να διώξουμε τον κορονοϊό. Kick out coronavirus. Αυτό είναι το μήνυμά μας” είπε για να συνεχίσει:

“Εξοικονομήσαμε μέχρι τώρα 17 εκ δολάρια από ιδιώτες και οργανισμούς για τον τομέα της Υγείας. Ευχαριστώ την πλατφόρμα του TikTok για τα 10 εκ. δολάρια που μας έχει προσφέρει και για την καμπάνια ενημέρωσης που έκανε”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

“Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ηγετική μας διάθεση, είπε από τη δική του μεριά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο. “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι μέλη αυτής της καμπάνιας”, συνέχισε. “Η καμπάνια μας θα περιλαμβάνει γραφήματα και βίντεο τις επόμενες μέρες για να δείξουμε πόσο παγκόσμια είναι η εποχή μας. Τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν και παγκόσμιες λύσεις. Να υπενθυμίσουμε πως όλοι είμαστε το ίδιο είδος, το ανθρώπινο είδος. Η υγεία έρχεται πρώτη πάντα”.

“Με πειθαρχία και συνεργασία θα νικήσουμε”, πρόσθεσε.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ, ο οποίος τόνισε τη σημασία του να ακολουθήσει ο κόσμος τις συμβουλές του ΠΟΥ για ατομική πειθαρχία και για σωστή ενημέρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα