Κορονοϊός: Στα 821 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ο ιός προτιμά τους άνδρες και δεν ξέρουμε γιατί

Κορονοϊός: Στα 821 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ο ιός προτιμά τους άνδρες και δεν ξέρουμε γιατί
Γιατροί φροντίζουν ασθενή με κορονοϊό AP

Αύξηση κρουσμάτων κατά 78 στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 821. Στους 22 οι νεκροί. Συστάσεις Τσιόδρα προς τους ηλικιωμένους και όσους τους φροντίζουν.

Συνολικά 78 νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 821 , ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι από τον ιό, έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας, 22 άνθρωποι. Οι 18 είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες. Από τους 22 νεκρούς οι 21 είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης 134 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων, οι 53 διασωληνωμένοι. Μέση ηλικία των διασωληνωμένων, είναι τα 67 έτη και οι περισσότεροι είναι άνδρες και πάσχουν από υποκείμενο νόσημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 36 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο. Συνολικά έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 10.000 ελέγχους για κορονοϊό.

Σε καραντίνα τέθηκε από σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Δήμος Μύκης στην Ξάνθη απ’ όπου κατάγονταν ο άνδρας που κατέληξε σήμερα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο θάνατοι που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν οι νεότεροι που έχουν καταγραφεί κοντά στην ηλικία των 40 ετών. Ειδικά για τη 41χρονη από την Καστοριά η οποία αν και είχε υποκείμενο νόσημα (άσθμα) το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν τηρήθηκε σωστά το πρωτόκολλο και εάν δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ οι σωστές οδηγίες και η άτυχη γυναίκα παρέμεινε σπίτι της ενώ δεν θα έπρεπε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Τσιόδρας κατά την τοποθέτησή του σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κι αυστηρότητα στην τήρηση των μέτρων από τους ηλικιωμένους και το οικείο περιβάλλον τους.

Όπως είπε, τα σπίτια στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι και στους χώρους όπου βρίσκονται χρονίως πάσχοντες θα πρέπει να αποκλείσουμε τον ενδεχόμενο να εμφανιστεί ο ιός. Θα πρέπει να τηρούνται ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα στο γηροκομεία καθώς τα μέρη που χτυπιούνται πιο σκληρά είναι τα γηροκομεία.

Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει οδηγίες γι’ αυτούς τους χώρους και όχι μόνο γι’ αυτό τον ιό. τα μέτρα αφορούν όλους, όπως και τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους. Παρόμοια εικόνα πρέπει να έχουμε και στα σπίτια μας. Δεν θα πρέπει να έχουμε σχεδόν καθόλου επαφή με αυτούς. Πρέπει να βρισκόμαστε σε ξεχωριστό χώρο.

Σχετικά με την “προτίμηση” του ιού στους άντρες ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι έχουμε δεδομένα από τρεις μεγάλες επιδημίες στην Κίνα, την Ν. Κορέα και την Ιταλία. Οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από τις γυναίκες, ενώ και οι θάνατοι και τα βαριά περιστατικά τα συναντάμε πιο πολύ στους άνδρες.

“Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό”, επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας. Επίσης και από τις προηγούμενες επιδημίες (SARS και MERS) φάνηκε το ίδιο. Ίσως μια εξήγηση να δίνεται από τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των ανδρών όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ.

Επίσης σε μία μελέτη φάνηκε και κάποιος ρόλος των οιστρογόνων, των ορμονών του γυναικείου φίλου. να τονίζουμε ότι οι γυναίκες λόγω DNA έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα