Κορονοϊός: Στους 17 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξαν ένας 64χρονος και ένας 78χρονος

Στιγμιότυπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου
Στιγμιότυπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου EUROKINISSI

Κατέληξαν τις τελευταίες 10 ώρες δύο ακόμη άνδρες που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Σωτηρία.

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, τις τελευταίες 10 ώρες. Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας, η ΕΡΤ. πρόκειται για ένα 64χρονο επιχειρηματία από την Αχαϊά, ο οποίος βρισκόταν διασωληνωμένος και εξέπνευσε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε και ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

ADVERTISING

Πρόκειται για το 16ο θύμα και 17ο θύμα αντίστοιχα από κορονοϊό στην Ελλάδα και ανεβάζοντας το σύνολο των ανδρών που έχουν χάσει τη ζωή τους στους 14.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά μέχρι την Κυριακή από τον κ. Τσιόδρα, οι συμπολίτες μας που είχαν καταλήξει από το νέο ιό ήταν 15. Οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Πλέον στον κατάλογο προστίθενται και δύο ακόμη άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας στα 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ στους 124 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός

24Media Network