ΚΥΑ για ανασφάλιστους : Βιβλιάριο υγείας σε όλους χωρίς εισοδηματικό κριτήριο

ΚΥΑ για ανασφάλιστους : Βιβλιάριο υγείας σε όλους χωρίς εισοδηματικό κριτήριο

Τι αναφέρει το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για όσες κατηγορίες πληθυσμού είτε είναι αποκλεισμένες από το σύστημα υγείας είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από την Πέμπτη (30/04) το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα "Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας".

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ προωθείται ένα σύστημα χορήγησης βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο. Με αυτό οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Επίσης, θεσπίζεται ένα νέο σύστημα, με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στα ΚΕΠ και από εκεί θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι τα βιβλιάρια υγείας.

Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται κατηγορίες πληθυσμού που είτε αποκλείονταν από το σύστημα υγείας είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός: "Εντείνονται οι προσπάθειες για στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έτσι ώστε αφενός η νέα ρύθμιση να είναι άμεσα υλοποιήσιμη και  χωρίς να προκαλεί χρόνους αναμονής και αφετέρου προκειμένου το κόστος το οποίο θα συνεπάγεται η αυξημένη ζήτηση να απορροφηθεί από τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας".

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα είναι "ανοικτή" για κατάθεση απόψεων, παρατηρήσεων και σχολίων από τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, μέχρι το μεσημέρι της 11ης Μαΐου.

SHARE:

24Media Network