Με οπλίτη γιατρό το υπουργείο Υγείας "λύνει" το πρόβλημα της Σύμης

Με οπλίτη γιατρό το υπουργείο Υγείας "λύνει" το πρόβλημα της Σύμης

Πώς το υπουργείο Υγείας λύνει το πρόβλημα με το "άδειο" ιατρείο της Σύμης. Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων

Μετά τις αντιδράσεις από την εγκατάλειψη των 3.000 κατοίκων της Σύμης χωρίς ιατρική περίθαλψη αφού ο ένας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε και ο άλλος πρέπει να μεταβεί στη Ρόδο για εκπαιδευτική άδεια και αφού έκλεισε το δημαρχείο του νησιού ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, το υπουργείο Υγείας  "λύνει" το πρόβλημα με την τοποθέτηση οπλίτη- αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό  Ιατρείο Σύμης. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα, κάνει λόγο για έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί κίνητρο κοινωνικής επιδότησης, ύψους 450 επιπλέον ευρώ.

Αναφέρει επίσης ότι λόγω της επείγουσας ανάγκης που προέκυψε, τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας επίσπευσαν τις διαδικασίες έτσι ώστε ο οπλίτης γιατρός να μεταβεί στη Σύμη και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εντός του επόμενου 24ωρου.

Από την άλλη ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρει ότι το υπουργείο παρακολουθεί τα κενά στην υγεία και πελαγοδρομεί υποσχόμενο λύσεις με διορισμούς που δεν πραγματοποιούνται και κίνητρα που παραμένουν ανολοκλήρωτα. Οι γιατροί επισημαίνοντας την αδήριτη ανάγκη και το συνταγματικό δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών των νησιών μας στην Υγεία αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποτελούμενη από τους ιατρούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη καθώς και η 2η Υ.ΠΕ. προσπαθούν με αναγκαστικές ολιγοήμερες αποσπάσεις ιατρών  να καλύψουν προσωρινά τα κενά. Με τον πρόχειρο αυτό τρόπο δεν κατανοούν ότι  διογκώνουν τα προβλήματα και εξουθενώνουν το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό.

Περισσότερα στο healthview.gr:

10 διατροφικοί μύθοι που κατακλύζουν τα social media

Σεξ: Γιατί οι γυναίκες το απολαμβάνουν περισσότερο μετά τα 40;

SHARE: