Με τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

Με τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

Για κατάρρευση του ΕΣΥ κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ένταση έξω από το Μαξίμου, όταν επιχείρησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό, για να αναρτήσουν πανό (Vid)

Σε αστυνομικό κλοιό το Μέγαρο Μαξίμου, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που ζητούσαν να μπουν στο κτίριο, για να "ευχηθούν" στην κυβέρνηση για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσπάθησε να διαπεράσει τον αστυνομικό κλοιό, για να αναρτήσει πανό, που υπενθυμίζει όσα είχε πει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέξος Φλαμπουράρης, για τη δημόσια Υγεία.

Με τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

"Ο πρωθυπουργός και ο κ. Φλαμπουράρης δεν διαθέτουν ούτε 10 λεπτά να μας συναντήσουν ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν", είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τελικά, επετράπη σε σε πενταμελή επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 19 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Γ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με τη συμμετοχή των προέδρων από τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης, της  Ηπείρου, των Χανίων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, της Λήμνου, της Λέρου, της Χαλκιδικής και των Γιατρών Δημόσιας Υγείας.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων και των μελών του Γ.Σ αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά τα οξυμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά υγειονομικοί και ασθενείς, αδιάψευστος μάρτυρας του ζοφερού τοπίου που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

Με τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

Το Γ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε εκτιμά ότι, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα, να πείσει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας ενισχύεται, η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., «απόδειξη είναι η διατήρηση της κρατικής χρηματοδότησης για το 2017 στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα με πέρυσι για τα δημόσια νοσοκομεία, παρόλο που έχει αυξηθεί η προσέλευση των ασθενών. Επίσης μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ (κατά 38%) και για τις μονάδες ΠΕΔΥ (κατά 5%)».

Ειδική αναφορά έγινε στη συνεδρίαση για τις «λιγοστές» όπως χαρακτήρισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού «που δεν καλύπτουν ούτε  τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, αφού μόνο για το διάστημα Γενάρη 2015 – Φλεβάρη 2016 αποχώρησαν πάνω από 7.000 υγειονομικοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί της χώρας

SHARE: