Μετάλλαξη Όρθρος: Ξαφνικά 93 κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Μετάλλαξη Όρθρος: Ξαφνικά 93 κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Η υποπαραλλαγή Όρθρος της Όμικρον που εξαπλώνεται ταχύτατα στη Βρετανία ανιχνεύθηκε σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του ΕΟΔΥ. Ακόμη 1 κρούσμα της Κράκεν.

Μεγάλο αριθμό κρουσμάτων της νέας μετάλλαξη Όρθρος (CH.1.1 ) της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, εντοπίστηκαν στη χώρα μας σύμφωνα με τη νεότερη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα 93 περιστατικά της νέας υπερμεταδοτικής μετάλλαξης.

Όπως αναφέρει η βρετανική Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας (UKHSA), η υποπαραλλαγή Όρθρος γνωστή ως CH.1.1, είναι μία από τις πιο πιθανές να πάρει τη σκυτάλη από την κυρίαρχη BQ.1.

Από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα τον περασμένο Νοέμβριο, η υποπαραλλαγή αντιπροσωπεύει πλέον το 23,1% όλων των κρουσμάτων – αν και οι αλληλουχίες του ιού δείχνουν ότι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ακόμη και το 100% σε ορισμένες περιοχές.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊού πήρε ανεπίσημα το όνομα «όρθρος» από τον δικέφαλο σκύλο της ελληνικής μυθολογίας, αδελφό του Κέρβερου και της Λερναίας Ύδρας.

Ακόμη 1 κρούσμα της Κράκεν

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Κράκεν, αυτή την εβδομάδα εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα στην Αχαΐα, ενώ ακόμη έξι κρούσματα είχαν καταγραφεί στην Αττική.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα