Μηνιγγίτιδα: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 42χρονη από την Αμαλιάδα

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)
Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται η 42χρονη που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. Η κατάσταση υγείας της 19χρονης φοιτήτριας.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών η 42χρονη από την Αμαλιάδα, η οποία προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Την ίδια ώρα, στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία επίσης προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός, δήλωσε στην ιστοσελίδα pelop.gr ότι η κατάσταση της 42χρονης είναι πολύ βαριά. Η γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική.

Οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα από την Αθήνα για την ταυτοποίηση του μικροβίου.

Την ίδια ώρα, η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, που στα τέλη Φεβρουαρίου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζει η 19χρονη στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, έχει διαφύγει το κίνδυνο και γι’ αυτό άλλωστε είχε ήδη μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου.

Η φοιτήτρια είχε καταρρεύσει μέσα στο μαθηματικό τμήμα κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης και αμέσως είχε μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, όπου είχε εισαχθεί διασωληνωμένη στην ΜΕΘ. Ήταν το δεύτερο από τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα