Αστικός μύθος τα επικίνδυνα μαγνητάκια

Αστικός μύθος τα επικίνδυνα μαγνητάκια

Chain letter αποδείχτηκε η "είδηση" ότι τα μαγνητάκια που έχουμε σχεδόν όλοι στο ψυγείο μας είναι κακρινογόνα. Οι συντάκτες του email ήθελαν να επιστήσουν τη προσοχή σε περίπτωση που η είδηση ήταν αληθής αφού δεν υπάρχει από πουθενά επιβεβαίωση

Μετά από προσεκτικότερη έρευνα, αποδείχτηκε πως η είδηση ότι τα μαγνητάκια που έχουμε στο ψυγείο είναι επικίνδυνα για την υγεία καθότι προκαλούν καρκίνο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποιο επίσημο φορέα ούτε υπάρχει κάποια σχετική έρευνα του Princeton.

Επρόκειτο για chain letter το οποίο είχε αρχίσει να διαδίδεται από mail σε mail και το οποίο έλεγε πως επιστήμονες συμπέραναν ότι τα μαγνητάκια στο ψυγείο είναι βλαβερά για την υγεία μας και να τα αφαιρέσουμε πάραυτα. Ωστόσο αν και βασιζόταν όπως έλεγε σε λεγόμενα από κάποια έρευνα του Princeton, σημείωνε ότι δεν έχει κανένας επίσημος φορέας επιβεβαιώσει τίποτε.

Σκοπός ήταν να αφαιρεθούν τα μαγνητάκια σε περίπτωση που η είδηση ήταν όντως αληθής.

Απολογούμαστε για τη δημοσίευση, την αποσύρουμε και δεσμευόμαστε να λάβουμε μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί.

Ακολουθεί η παλιά δημοσίευση:

"Επικίνδυνα για την υγεία μας είναι τα μαγνητάκια που έχει η πλειοψηφία από εμάς στο ψυγείο για να θυμόμαστε τις ξέγνοιαστες διακοπές που κάναμε κάποτε.

Τα συμπεράσματα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Princeton είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικά. Οι επιστήμονες επί δύο μήνες έτρεφαν μια ομάδα ποντικιών με τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο και μια δεύτερη ομάδα με τρόφιμα που φυλάσσονταν σε ψυγείο που είχε πάνω του πολλά μαγνητάκια.

Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν αν δουν πως επηρεάζονται τα τρόφιμα από τους μαγνήτες και την ακτινοβολία που τραβάνε από τις εκάστοτε ηλεκτρικές συσκευές που είναι "κολλημένα".

Συμπέραναν, λοιπόν, ότι τα ποντίκια που τρέφονταν από τρόφιμα του ψυγείου με τα μαγνητάκια είχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο!

Και αυτό γιατί τα μαγνητάκια που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λόγω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της".

SHARE:

24Media Network