Νέα προσπάθεια διαλόγου μεταξύ γιατρών ΕΟΠΥΥ και Γεωργιάδη

Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού,Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού,Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αρχίζει ο διάλογος για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι γιατροί αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους

Τη στάση τους καλούνται να επανακαθορίσουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Στις 10:30, έχει οριστεί η γενική τους συνέλευση, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους και μετά τις 19 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο ο διάλογος με τους γιατρούς -με ή χωρίς απεργία - καθώς όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περιμένει. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας θα επιθυμούσε να έχει κλείσει το θέμα πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2014.

Πιθανότατα σήμερα ο Α.Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να καθοριστεί η ατζέντα του διαλόγου που θα αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

"Αγκάθια" στον διάλογο οι απολύσεις γιατρών, οι οποίες είναι πιθανές στο πλαίσιο της κινητικότητας -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ο υπουργός Υγείας- αλλά και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ , με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς: Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια διαλόγου για τον ΕΟΠΥΥ

SHARE:

24Media Network