"Νεκρώνει" η Υγεία από τη Δευτέρα. Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

ΑΘΗΝΑ-Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους φαρμακοποιούς, 48ωρο κλείσιμο των φαρμακείων για τις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012.  (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους φαρμακοποιούς, 48ωρο κλείσιμο των φαρμακείων για τις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, αναφέροντας ότι, «όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη, η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας, που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης σε «μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη».

Στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα», να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς και πληρωμή των δεδουλευμένων, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τέλος «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network