Νέο νοσοκομείο στη Ροδόπη προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός

Νέο νοσοκομείο στη Ροδόπη προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός

O υπουργός υγείας αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για ανέγερση νέου νοσοκομείου, κατά την περιοδεία του σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Έβρο

Τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου για το νομό Ροδόπης σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός – κατά την περιοδεία του σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Έβρο – το νοσοκομείο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως είπε ο υπουργός από την Κομοτηνή, «Το νοσοκομείο Κομοτηνής είναι ένα κτίριο που θέλει ριζική αναδιοργάνωση. Χρειάζεται ένα καινούργιο νοσοκομείο, γιατί οι υποδομές του υφιστάμενου είναι όντως απαρχαιωμένες και αυτό δυσκολεύει τη δουλειά του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο κ. Ξανθός συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, παρουσία των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη και του δημάρχου Κομοτηνής, Γιώργου Πετρίδη.

Αυτό που έχουμε δρομολογήσει είναι να υπάρξει μία προοπτική να ενταχθεί η ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου σε ένα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Μετά τη σύσκεψη δήλωσε: «αυτό που έχουμε δρομολογήσει είναι να υπάρξει μία προοπτική να ενταχθεί η ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου σε ένα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα επιτρέψει συνολικά να αναβαθμιστούν οι υποδομές και ο εξοπλισμός όλου του συστήματος Υγείας. Είμαστε σε καλό δρόμο, το νοσοκομείο Κομοτηνής έχει μπει σε απόλυτη προτεραιότητα. Σημειωτέον, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν επιχορηγεί τη δημιουργία νέων υποδομών, αλλά νομίζουμε ότι με μια πειστική επιχειρηματολογία που υπήρξε, καταφέραμε να γίνει μία ειδική εξαίρεση για το νοσοκομείο Κομοτηνής».

Έχουμε υποβάλει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στελέχωσης των υποδομών, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση

Και πρόσθεσε: «Έχουμε υποβάλει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στελέχωσης των υποδομών, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση. Περιμένουμε τις τελικές εγκρίσεις και στην συνέχεια και σε συνεργασία και με τη διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής, με την αυτοδιοίκηση της περιοχής και με την υγειονομική περιφέρεια θα κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται έτσι ώστε σιγά-σιγά να προωθηθεί με βιώσιμο τρόπο και με εγγυημένα βήματα ένα αίτημα χρόνων, που θεωρώ ότι πραγματικά τώρα οφείλουμε να το διασφαλίσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο,  έχει ήδη υποβληθεί το σχέδιο για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, έχουν έρθει ειδικοί εμπειρογνώμονες- στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα εκτίμησε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 να υπάρξει θετική κατάληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:

Συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών
Πολάκης: ΚΕΕΛΠΝΟ και NOVARTIS συνδέονται μέσω καθηγητών και πολιτικών στελεχών
SHARE:

24Media Network