Νερό: Πως θα καταλάβω πως δεν πίνω αρκετό;

Νερό: Πως θα καταλάβω πως δεν πίνω αρκετό;
BIGSTOCK®

Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά. Πόσο πρέπει να πίνουμε;

Το νερό είναι η πηγή της ζωής. Είναι το σημαντικότερο στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να ζήσουμε. Είναι χαρακτηριστικό πως το ανθρώπινο σώμα μπορεί να λειτουργήσει εβδομάδες χωρίς τροφή, αλλά μόνο λίγες ημέρες χωρίς νερό.

Πως θα καταλάβουμε λοιπόν εάν πίνουμε αρκετό νερό. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε. Κι αυτό γιατί ακόμη κι αν δεν διψάμε αυτό δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Τα οφέλη του νερού στον οργανισμό είναι πολλαπλά ενώ υπάρχουν κάποια σημάδια που αποκαλύπτουν ότι δεν πίνετε όσο νερό πρέπει.

Ποια είναι αυτά;

1. Αισθάνεστε τα μάτια σας στεγνά

Η έλλειψη νερού έχει επίδραση και στα μάτια που γίνονται στεγνά και κόκκινα. Η κατανάλωση νερού σε καθημερινή βάση θα βελτιώσει την κατάσταση.

2. Αισθάνεστε υπνηλία και κούραση

Η έλλειψη κατάλληλα ενυδατωμένου αίματος οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου που προκαλεί υπνηλία και κούραση.

3. Έχετε πόνους στις αρθρώσεις

Οι χόνδροι και οι σπονδυλικοί δίσκοι αποτελούνται από 80% νερό. Κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο εξασφαλίζετε ότι οι αρθρώσεις μπορούν να απορροφήσουν το σοκ από ξαφνικές κινήσεις όπως το τρέξιμο ή το αδέξιο πέσιμο.

4. Δεν αναρρώνετε γρήγορα

Το νερό επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει τοξίνες. Αν δεν πίνετε νερό, τα όργανα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:


Εφαρμογή της χρήσης κάρτας με ΠΙΝ από τους ασφαλισμένους προωθεί ο ΕΟΠΥΥ
Με την πιστωτική ακόμη και για …παυσίπονο, οι Έλληνες
SHARE:

24Media Network