Νοσοκομείο Λάρισας: Έπεσε πόρτα, καταπλάκωσε τεχνολόγο και της έσπασε το χέρι

Διαβάζεται σε 2'
Η πόρτα που έπεσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας
Η πόρτα που έπεσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ΠΟΕΔΗΝ

Εσωτερική πόρτα στο Νοσοκομείο της Λάρισας έπεσε και καταπλάκωσε τεχνολόγο του ακτινολογικού, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της.

Ακόμη ένα απίστευτο πειστικό με τραυματισμό εργαζόμενου συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τα ξημερώματα Σαββάτου η τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό–ακτινογραφικό μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό.

Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών, την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.

Η τεχνολόγος επικοινώνησε με την δεύτερη συνάδελφο τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία.

Όντως, η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών. Άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα, «που θα ήταν χωρίς φύλαξη, έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Λάρισας», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Τότε, η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά, όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά υπέστη κάταγμα στο χέρι στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης.

Στην τεχνολόγο δόθηκε από το ΤΕΠ ένας μήνας αναρρωτική άδεια.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ και ο κ. Γιαννάκος ζητούν να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα για να δούμε αν πρόκειται για δολιοφθορά, κακή κατασκευή ή κακή συντήρηση.

«Η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη. Αν είναι δυνατόν! Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα