Ο γάμος είναι πάντα ευτυχία; Δείτε ένα βίντεο που μαρτυρά το αντίθετο

Ο γάμος είναι πάντα ευτυχία; Δείτε ένα βίντεο που μαρτυρά το αντίθετο

Το βίντεο που θα δείτε υποδηλώνει ότι ο γάμος δεν είναι πάντα ευτυχία

Tο NEWS247 σε συνεργασία με το InvitroMagazine σας παρουσιάζουν ένα βίντεο στο οποίο θα δείτε γιατί ο γάμος δεν είναι πάντα ευτυχία.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Council on Foreign Relations και γυρίστηκε για να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις σχετικά για τον γάμο ανάμεσα σε κάποιον άνδρα μεγάλη ηλικίας με κάποιο κοριτσάκι, με κάποιο παιδάκι, που δεν ξεπερνάει τα 13 χρόνια. Σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τέτοιοι γάμοι είναι σύνηθες φαινόμενο και γίνονται συνήθως όχι από έρωτα αλλά για λόγους συμφέροντος. Αλήθεια μέχρι και πριν κάποιες δεκαετίες και στην χώρα μας το «προξενείο» δεν ήταν κάτι το σύνηθες;

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 5.000.000 παιδιά (κάτω των 15 ετών) παντρεύονται χωρίς τη θέληση τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φαινόμενο αυτό έχει έξαρση στις υποσαχάριες χώρες την κεντρική Αφρική και τη βόρεια Ασία. Άλλες φορές έχει να κάνει με τη θρησκεία, και άλλες με τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Η ουσία όμως είναι ότι οι παιδικοί γάμοι είναι ουσιαστικά μια κακοποίηση.

Σε αυτές τις περιοχές τα παιδιά ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο, παντρεύονται. Μένουν σπίτι, δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ όταν θα τους έρθει και η περίοδος τους (στα κοριτσάκια) θα αρχίσουν να γεννούν. Και ένα κοριτσάκι 12 και 13 ετών αναλαμβάνει τόσο νωρίς τον ρόλο του ενήλικου.

Η μαρτυρία ενός παιδιού από τη φυλή των Μασάι τα λέει όλα: « όταν ήμουν 8 και η αδερφή μου 10, ήρθε ο θείος μας στο σπίτι και είπε στον παππού μας: Νομίζω ότι ήρθε η ώρα τα κορίτσια να κάνουν περιτομή και να παντρευτούν. Το ακούσαμε τυχαία και το ίδιο βράδυ φύγαμε από το σπίτι τρομαγμένες. Το σκάσαμε. Δεν ξέραμε τι θα μας κάνουν. Τελικά μας βρήκαν. Ο θείος μου μας χτύπησε άσχημα. Και όχι μόνο εκείνος αλλά όλοι οι άνδρες συγγενείς. Με κλάματα υποσχεθήκαμε να μην το ξανασκάσουμε και να παντρευτούμε…»

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

Το ανθρώπινο σάλιο μπορεί να γεμίσει σε μια ζωή, 2 πισίνες- διαβάστε και άλλα παράδοξα

32 καρέ: πως μεγαλώνει ένα παιδί στην κοιλιά της μητέρας του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: invitromagazine
SHARE: