Ο πραγματικός μου εαυτός: Τι σημαίνει να είσαι τρανσέξουαλ στην Κούβα

Ο πραγματικός μου εαυτός: Τι σημαίνει να είσαι τρανσέξουαλ στην Κούβα

Δείτε φωτογραφίες από 11 άνδρες στην Κούβα που αποφάσισαν παρά την αρνητική έως και επιθετική στάση του καθεστώτος, να μην κρύβονται

Το NEWS247 σε συνεργασία με το Invitromagazine παρουσιάζει φωτογραφίες από 11 άνδρες στην Κούβα που αποφάσισαν παρά την αρνητική έως και επιθετική στάση του καθεστώτος, να μην κρύβονται. Τις φωτογραφίες τράβηξε στην Κούβα, η Χιλιανή φωτογράφος Κλαούντια Γκονζάλες και αποτυπώνουν 12 άνδρες πριν και μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου που υποβλήθηκαν.

Στην Κούβα η ομοφυλοφιλία, αγγίζει τα όρια του εγκλήματος και ο ομοφυλόφιλος, αντιμετωπίζεται από τις αρχές σαν άνθρωπος β κατηγορίας. Ήδη από τη δεκαετία του 60, οι ομοφυλόφιλοι Κουβανοί απαγορευόταν να υπηρετήσουν στον στρατό, ή να μπουν σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Απαγορευόταν ακόμη και να γίνουν δάσκαλοι. Μάλιστα στην ενδοχώρα δημιουργήθηκαν στρατόπεδα εγκλεισμού.

Πριν από 3 χρόνια ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που παραχώρησε, (στη Μεξικάνικη εφημερίδα Jordana) δήλωσε ότι: «όλη η συμπεριφορά μας τότε, απέναντι στους ομοφυλόφιλους, ήταν μια τεράστια αδικία για την οποία προσωπικά ο ίδιος έχω μετανιώσει.»

Σήμερα στην Κούβα και από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο αδελφός του Φιντέλ, ο Ραούλ Κάστρο έχει γίνει μια τεράστια μεταστροφή σε θέματα ομοφυλοφιλίας. Η κοινότητα των gay, βγαίνει σιγά σιγά από τις σκιές, ενώ σε περιπτώσεις παρανομιών εκ μέρους του κράτους και εις βάρος των ομοφυλοφίλων, οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι πλέον και καταδικαστικές. Μάλιστα από το 2008, στην Κούβα είναι πλέον ελεύθερες οι επεμβάσεις αλλαγής φύλλου. Βέβαια οι ανισότητες παραμένουν (όπως άλλωστε και στις περισσότερες χώρες) και ένα άτομο τρανσέξουαλ, δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες για εργασία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί τρανσέξουαλ για να συμπληρώσουν τα προς το ζην να αναγκάζονται να στρέφονται προς την πορνεία.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

Απεργοί πείνας περιγράφουν την υποχρεωτική σίτιση – Μαρτυρίες ΒΙΝΤΕΟ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ: Κουρέψτε τα μαλλιά σας και χαρίστε τα στα παιδιά με καρκίνο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα