Οφθαλμιατρείο Αθηνών: “Μπλόκο” στα απογευματινά χειρουργεία από την ΟΕΝΓΕ

Διαβάζεται σε 2'
Οφθαλμιατρείο Αθηνών: “Μπλόκο” στα απογευματινά χειρουργεία από την ΟΕΝΓΕ
iStock

Παράνομα χαρακτηρίζει τα απογευματινά χειρουργεία που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη, στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Δικαστικά αναφέρει ότι θα προσφύγει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατά της διοίκησης του Οφθαλμιατρείου Αθηνών και πάντως υπευθύνου, καθώς όπως υποστηρίζει σε έγγραφό της, τα απογευματινά ιατρεία που αναμένεται να γίνουν σήμερα, Τετάρτη, φέρονται παράνομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, σήμερα έχουν προγραμματιστεί τα 5 πρώτα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Όλα τα χειρουργεία που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα αφορούν επέμβαση καταρράκτη.

Πρόκειται για την επέμβαση η οποία όπως προκύπτει από τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, είναι η πρώτη σε ζήτηση και με τις μεγαλύτερες αναμονές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, τα χειρουργεία όχι μόνο πραγματοποιούνται χωρίς την εισήγηση από την επιτροπή χειρουργείου, αλλά και η αναισθησιολόγος που εφημερεύει σήμερα, θα βρίσκεται στα απογευματινά χειρουργεία, ενώ σύμφωνα με τον νόμο αυτό απαγορεύεται, καθώς θα πρέπει να εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών εργάζονται 3 αναισθησιολόγοι, από τις οποίες η μία έχει δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία και σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών σήμερα έχει εφημερία.

Κάτι που σημαίνει ότι αν προσέλθει επείγον περιστατικό, δεν θα υπάρχει διαθέσιμος αναισθησιολόγος για να το αναλάβει.

Τι αναφέρει στην επιστολή της ΟΕΝΓΕ

«Έχουμε την πληροφορία ότι αύριο Τετάρτη 27/3 έχετε δρομολογήσει στη μονάδα σας την έναρξη «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων ΧΩΡΙΣ εισήγηση από την επιτροπή χειρουργείου (όπως απαραίτητα προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ) και με την εμπλεκόμενη Αναισθησιολόγο στο αυριανό πρόγραμμα εφημερίας της μονάδας (κάτι που ρητά απαγορεύεται από τη σχετική ΚΥΑ). Σας καλούμε να μην παρανομήσετε ώστε να μην αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον σας ένδικα μέσα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα