Παγκόσμια πρωτιά της Κύπρου στην εθελοντική αιμοδοσία

Μια από τις αφίσες της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφώτισης που κυκλοφορεί στην Κύπρο, για την ενθάρρυνση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Μια από τις αφίσες της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφώτισης που κυκλοφορεί στην Κύπρο, για την ενθάρρυνση της εθελοντικής αιμοδοσίας. EKIRIKAS.COM

Η Κύπρος κατέστη αυτάρκης στις ανάγκες αίματος και έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό αιμοδοτών εθελοντών σε αναλογία πληθυσμού στον κόσμο.

Η δημιουργία αποθεμάτων αίματος για τις μεταγγίσεις των ατόμων με θαλασσαιμία και η ίδρυση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιμοδοσίας και Διαφώτισης (ΣΕΑΔ) κατέστησαν την Κύπρο αυτάρκη στις ανάγκες αίματος και η δράση αυτή έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αιμοδοτών εθελοντών σε αναλογία πληθυσμού, στον κόσμο.

Αυτό ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, που μιλούσε στο 2ο Πανηγύρι αγάπης και προσφοράς του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου στη Λευκωσία.

ADVERTISING

Ο κ. Γιαννάκη εξήρε το έργο και την δράση του Συνδέσμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τη Θαλασσαιμία και την αιμοδοσία, την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέσων για αποτελεσματική θεραπεία της Θαλασσαιμίας σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα θεραπείας της νόσου, τη διαπαιδαγώγηση, κοινωνική προσαρμογή, επιμόρφωση, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική αποκατάσταση και γενική μέριμνα των πασχόντων και την στήριξη και ενίσχυση των επιστημονικών κέντρων και κάθε εγκατάστασης οποιασδήποτε μορφής εξυπηρετεί τις χρόνιες θεραπευτικές ανάγκες των θαλασσαιμικών.

«Όλοι αναγνωρίζουμε την σημασία και την αξία της εθελοντικής προσφοράς. Αυτή η προσφορά αποκτά ιδιαίτερη άξια όταν είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας, που σώζει ζωές. Η συμβολή του Συνδέσμου στην καλλιέργεια κουλτούρας εθελοντή αιμοδότη στον τόπο μας, ήταν ένα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του», ανέφερε ο Επίτροπος.

Πηγή: 

ekirikas.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network