Παπαευαγγέλου: Δυσοίωνος ο στάσιμος εμβολιασμός στις ηλικίες άνω των 65 ετών

Παπαευαγγέλου: Δυσοίωνος ο στάσιμος εμβολιασμός στις ηλικίες άνω των 65 ετών
shutterstock

Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες για την πορεία της επιδημίας η οποία τις τελευταίες 3 εβδομάδες εμφανίζει ύφεση.

Τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της στάσιμης πορείας των εμβολιασμών στις μεγαλύτερες ηλικίες και δη στους άνω των 65 ετών έκρουσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι υπάρχει ύφεση με το μέσο όρο των κρουσμάτων να διαμορφώνεται στα 2109 ανά ημέρα. Επίσης συνολικά τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στις 19 χιλιάδες.

“Οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες στο να παρακολουθούμε τα κρούσματα. Θα δούμε κατακόρυφη αύξηση των self test Λόγω των μαθητών, οι δε ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν 1-2 rapid test και παράλληλα οι ΚΟΜΥ θα κάνουν μόνο εμβολιασμένους και παιδιά. Υπάρχει μια αλλαγή πολιτικής η οποία θα σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων”.

Σημείωσε ακόμη ότι η θετικότητα των self test συμβαδίζει με αυτή των υπολοίπων ελέγχων, με βάση και τα στοιχεία που προσκόμισε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Η καθηγήτρια ανέφερε ακόμη ότι πλέον το 53% των κρουσμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι είναι το 20-21% των συνολικών κρουσμάτων από από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, αλλά ενδέχεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι σημειώθηκε πως διαγνώστηκαν επίσης 212 θετικοί ασυμπτωματικοί μαθητές μέσα από τα self test.

Σχετικά με το ΕΣΥ, στους 2172 ανέρχονται πλέον οι νοσηλευόμενοι λόγω covid με το 68% αυτών να είναι άνω των 55 ετών.

Ο επίκουρος καθηγητης επιδημιολογίας κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ακόμη ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μείωση 12% στα κρούσματα, και 18% στους θανάτους. Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η πίεση στο ΕΣΥ, με μείωση 6% στις νοσηλείες και νέες εισαγωγές κάτω από 250.

Ο επίκουρος καθηγητής σημείωσε επίσης ότι στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ μπορεί να απευθύνονται και συμπτωματικοί ανεμβολίαστοι πολίτες όμως δεν μπορούν να ζητήσουν την έκδοση πιστοποιητικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version