Πλεύρης: “Ανεμβολίαστοι” από 13 Δεκεμβρίου οι άνω των 60 χωρίς την τρίτη δόση

Πλεύρης: “Ανεμβολίαστοι” από 13 Δεκεμβρίου οι άνω των 60 χωρίς την τρίτη δόση
Στο κέντρο εμβολιασμού του Ευαγγελισμού George Vitsaras / SOOC

Ως ανεμβολίαστοι θα λογίζονται απο την ερχόμενη Δευτέρα οι άνω των 60 χωρίς την τρίτη δόση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. "Φρένο"  στα περί υποχρεωτικότητας από τα 50 έτη. Πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για την τρίμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης.

Από τις 13 Δεκεμβρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι, με τους αντίστοιχους περιορισμούς και την υποχρέωση για rapid test, όσοι πολίτες άνω των 60 δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν συμπληρώσει επτά μήνες εμβολιασμού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπενθύμισε οτι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και συμπλήρωσε οτι το μέτρο απέδωσε καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας έβαλε «φρένο» στα σενάρια περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από την ηλικία των 50 εξηγώντας οτι η απόφαση της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60 ελήφθη λόγω της επικινδυνότητας και αν υπάρξουν αντίστοιχα στοιχεία για μικρότερες ηλικίες τότε θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί.

Εκτίμησε ότι με τον ρυθμό που κινούνται οι εμβολιασμοί, δεν θα χρειαστούν παραπάνω μέτρα, ωστόσο με βάση τη δυναμική πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον «επιφυλασσόμαστε αν θα χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα».

Για τα πιστοποιητικά νόσησης ο κ. Πλεύρης είπε πως η ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο, θα προβλέπει ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είναι άνω των 3ων μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα. Απαντώντας στο ερώτημα εάν το χρονικό διάστημα θα είναι γύρω στον έναν μήνα, απάντησε ότι πιθανόν να είναι ένας τέτοιος χρόνος ασφαλείας αλλά το θέμα είναι επιχειρησιακό, καθώς θα πρέπει να μπορούν να βρουν το αντίστοιχο ραντεβού εμβολιασμού.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα