Πλεύρης: Σβήνει κι επιστρέφει πρόστιμα σε ανεμβολίαστους

Διαβάζεται σε 2'
Πλεύρης: Σβήνει κι επιστρέφει πρόστιμα σε ανεμβολίαστους
Eurokinissi

Την επιστροφή χρημάτων που καταβλήθηκαν ως πρόστιμο σε ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. Ποιους αφορά. Τι είπε για τους υγειονομικούς που δεν εχουν κάνει το εμβόλιο.

Επιστροφή προστίμων σε ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης είπε οτι τα χρήματα που πλήρωσαν ως πρόστιμο πολίτες άνω των 60 που στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, θα τους επιστραφούν.

“Είμαστε στην λύση του θέματος με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που εκ των υστέρων εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για να λυθεί. Σε αυτούς τους 300.000 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ακόμη πως “ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60 ετών στην Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 80%” και ότι “υπάρχει ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια”.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς επανέλαβε την άποψη ότι “δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη” και τόνισε πως το θέμα της επιστροφής τους στο ΕΣΥ θα επανεξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες, διευκρινίζοντας πως “επανεξέταση δεν σημαίνει επιστροφή. Θα δούμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία και βάσει αυτών θα ληφθούν οι αποφάσεις. Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης”.

Προσέθεσε ακόμη πως πρόκειται “για 2.100 άτομα, εκ των 200 είναι οι γιατροί, άρα δεν μιλάμε για κενά σε γιατρούς. Κυρίως είναι διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό”.

Ανακοίνωσε επίσης την ανανέωση για όλο το 2023 των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που προσελήφθη στο ΕΣΥ, λέγοντας πως είναι 12.000 εργαζόμενοι, που παραμένουν για έναν χρόνο ακόμη και παίρνουν και μοριοδότηση, ώστε στις προκηρύξεις για θέσεις στο Δημόσιο, να μπορούν να γίνουν και μόνιμοι υπάλληλοι.

Εξαίρεση όπως είπε θα αποτελέσουν όσοι καλύπτουν θέση ανεμβολίαστου υγειονομικού η σύμβαση του οποίου έχει τεθεί σε αναστολή, σε περίπτωση που ο εν λόγω υπάλληλος επιστρέψει στην εργασία του.

Τέλος, ερωτηθείς για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ο κ. Πλεύρης είπε πως τα εμβόλια συνταγογραφούνται για όλους, ωστόσο προς αποφυγή της ταλαιπωρίας πολλών πολιτών και της ανάγκης όλων να επισκεφθούν γιατρό για να τους συνταγογραφήσει το εμβόλιο, εξετάζεται να υπάρξει εξαίρεση για κατηγορίες πολιτών από την ανάγκη συνταγογράφησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα