Δίωξη σε όσους κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις με ιερόδουλες

Δίωξη σε όσους κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις με ιερόδουλες

Μεγάλη ευθύνη και στους πελάτες που συνευρίσκονται χωρίς προφυλάξεις με ιερόδουλες απέδωσε ο υπουργός Υγείας, ζητώντας να τους αποδίδονται ποινικές ευθύνες

Μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα με τις ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφυλακτικό με ιερόδουλες που εργάζονται παράνομα.

Φανερά εκνευρισμένος με τις εξελίξεις, ανέφερε πως δεν φέρουν ευθύνη μόνο οι ιερόδουλες, αλλά και οι άντρες που προτιμούν την απροφύλακτη επαφή μαζί τους.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε γαϊδούρια όσους προχώρησαν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

"Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;", διερωτήθηκε.

Επισήμανε παράλληλα πως στην περίπτωση των μολυσμένων ιερόδουλων που εν γνώση τους συνεχίζουν να εργάζονται, παρατηρείται απαξία της δημόσιας υγείας, σε ότι όμως αφορά τους άντρες - πελάτες μπορεί κανείς να τους καταλογίσει κοινωνική απαξία.

Ερωτώμενος για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι στην περίπτωση αυτή συγκρούονται το αγαθό του ατομικού δικαιώματος και του ιατρικού απορρήτου με το κοινωνικό δικαίωμα των υπολοίπων για υγειονομική δημόσια ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόταση για αλλαγή τρόπου λειτουργίας των οίκων ανοχής από Καμίνη

Φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων με AIDS δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ.

SHARE:

24Media Network