Ποιος είναι εξυπνότερος; Ο άνθρωπος ή ο χιμπατζής; VIDEO που ανατρέπει τα δεδομένα

Ποιος είναι εξυπνότερος; Ο άνθρωπος ή ο χιμπατζής; VIDEO που ανατρέπει τα δεδομένα
(C) RYAN MCVAY

Ποιός κατάφερε να βγάλει το φυστίκι από τον πάτο ενός σωλήνα; Ο άνθρωπος ή το πειραματόζωο; Η κάμερα - αδιάψευστος μάρτυρας του επιστημονικού πειράματος - αποκαλύπτει την αλήθεια

Το News247.gr σε συνεργασία με το invitromagazine.gr σας παρουσιάζει 'ένα πείραμα που στη σύλληψη του ήταν απλό. Έπρεπε οι άνθρωποι να βγάλουν από έναν μακρύ σωλήνα, ένα φιστίκι που βρισκόταν στον πάτο του. Μια κάμερα κατέγραφε όλες τους τις προσπάθειες. Άνδρες και γυναίκες, η αλήθεια είναι, ότι προσπάθησαν σκληρά. Αλλά το φιστίκι εκεί «κολλημένο» στον πάτο να μην βγαίνει.

Κάποιοι σκέφτηκαν να αρχίζουν να ρουφάνε σαν να ήταν ο σωλήνας καλαμάκι. Κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να ξεβιδώσουν τον σωλήνα από τη βάση του. Οι πιο χειροδύναμοι σκέφτηκαν να αναποδογυρίσουν ολόκληρο το τραπέζι για να πέσει το φιστίκι. Τζίφος. Κανείς δεν τα κατάφερε.

Όταν πλέον οι επιστήμονες που μελετούσαν από άλλο δωμάτιο τις αντιδράσεις των «πειραματόζωων» καταλάβαιναν ότι δεν θα τα καταφέρουν, διέκοπταν το πείραμα και τους έδειχναν το αντίστοιχο πείραμα με έναν χιμπατζή στη θέση τους. Και πράγματι ο χιμπατζής έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα στο invitromagazine

Γιατί παθαίνουμε «μελαγχολία του χειμώνα»; Εγκέφαλος και σεροτονίνη δίνουν την απάντηση

Αφηρημάδα και λάθη «εκ παραδρομής». Τί έλεγε ο Φρόυντ;

SHARE:

24Media Network