Πόρισμα "καταπέλτης" για τον ΕΟΠΥΥ

Μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας. Αθήνα,Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.
Μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας. Αθήνα,Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις στρεβλώσεις γύρω από τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ έφερε στο φως το πόρισμα "καταπέλτης" των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

"Βόμβα" για τον ΕΟΠΥΥ είναι το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο αναφέρεται ότι συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό αλλά ούτε και καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων του οργανισμού.

Ειδικότερα στην έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι:

Συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο

Δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό

Λειτουργεί χωρίς στρατηγική και μάλιστα ορισμένες φορές στα όρια της νομιμότητας

Δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα των μηχανογραφικών συστημάτων η οποία είναι έως και ανύπαρκτη

Δεν υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.

Όμως "καταπέλτης" είναι και τα συμπεράσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις επιτροπές που εγκρίνουν τα χρήματα για νοσηλεία ασφαλισμένων στο εξωτερικό, καθώς η συνολική δαπάνη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν δικαιολογείται.

"Αφήνεται ελεύθερο πεδίο για αυθαιρεσίες ακόμη και έκνομες συμπεριφορές με τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών που εγκρίνουν τα νοσήλια εξωτερικού" επισημαίνεται στα συμπεράσματα του πορίσματος.

Η εικόνα του ΕΟΠΥΥ θέλει φτιάξιμο από την αρχή, δηλώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής.

"Πολλοί ασθενείς και οι συνοδοί τους παίρνουν τα λεφτά και μετά δεν αποδίδουν λογαριασμό, πόσα ξόδεψαν. Μερικοί όχι όλοι" απάντησε ερωτηθείς σχετικά.

Πηγή: Mega

SHARE: