Σε κρίσιμη κατάσταση με Η1Ν1 στο νοσοκομείο Λαμίας 44χρονος πατέρας δυο παιδιών

Σε κρίσιμη κατάσταση με Η1Ν1 στο νοσοκομείο Λαμίας 44χρονος πατέρας δυο παιδιών

Τους δώδεκα έφθασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη στη χώρα μας...

Μάχη για κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 44χρονος πατέρας δυο παιδιών από την Καρδίτσα, ο οποίος νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Δυστυχώς όπως διαπιστώθηκε και εργαστηριακά ο άτυχος 44χρονος προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 κάτι το οποίο δεν έγινε αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από αυτόν πέρασαν την γρίπη η γυναίκα του και τα παιδιά του, χωρίς ωστόσο να καταλάβουν ότι πρόκειται για Η1Ν1.

Όταν άρχισαν οι επιπλοκές ο 44χρονος οικογενειάρχης διακομίσθηκε εσπευσμένα από την Καρδίτσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, όπου οι γιατροί καταβάλλον υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κερδίσει τη μάχη και να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του.

Σύμφωνα πληροφορίες ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που εισάγονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και το λυπηρό είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων.

Οι ιοί της γρίπης επίσης μεταδίδονται μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια του, τη μύτη ή το στόμα του.

Παράγοντες όπως ο ψυχρός καιρός και ο συγχρωτισμός (συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους) αυξάνουν τη μετάδοση της γρίπης. Για την αποφυγή της μετάδοσης, τα άτομα θα πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με χαρτομάντηλο όταν βήχουν ή φτερνίζονται και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Πηγή: Lamiareport

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έντονη ανησυχία για τη γρίπη. Δεκάδες σοβαρά κρούσματα. Τι να προσέξετε

SHARE:

24Media Network